0 0
Leestijd:2 Minuten, 56 Seconden

Na een eerste helft waarin er geen vuiltje aan de lucht leek voor het dominant spelende LTC, werd het afgelopen vrijdag in Roden toch nog spannend bij de Noordelijke derby tussen de zaalvoetballers van ONR en LTC.

Bron: LTC

Vanaf het eerste fluitsignaal werd de toon voor de wedstrijd gelijk gezet door de technische zeer vaardige spelers van LTC. Binnen een minuut passeerde Toufik Faraouni voor de eerste keer die avond zijn directe tegenstander maar helaas werd een mooie actie niet beloond met een goal. Het was ook direct een kennismaking met de keeper van ONR, Tarick Kalsbeek, die zonder twijfel uitgroeide tot de grote uitblinker deze avond. Een andere nieuweling bij LTC dit seizoen, Jan Hooiveld, was gelijk daarna gevaarlijk met een schot op de paal. Ook Marc Heerings en Mo Faraouni hadden het geluk niet mee en zo stond er na een ware stormloop van LTC aanvallen nog steeds een 0-0 tussenstand op de borden. Uiteindelijk duurde het tot de 7e minuut toen het Toufik Faraouni was die Kalsbeek eindelijk liet โ€˜vissenโ€™.

Door goals van Raphael Tuankotta en Mo Faraouni liep LTC voor rust gemakkelijk uit naar een 0-3 voorsprong en eigenlijk verwachte in de rust niemand meer dat het nog een spannende strijd zou worden. Aangezien in het weekend ook weer op het veld belangrijke wedstrijden op het programma stonden nam LTC (bewust of onbewust) wat gas terug. Het leek dan ook een gezapige tweede helft te worden, helemaal toen Avin Rashid Hussain er snel 0-4 van maakte.

Een compliment voor ONR is wel op zijn plaats want ze misten vrijdag nogal wat vaste krachten. Door goed georganiseerd en compact te verdedigen hielden ze, met een uitblinkende goalie de schade beperkt. En met een verschil van 4 doelpunten kan bij zaalvoetbal dan alsnog uit het niets de spanning terugkomen.

En dit was dan ook precies wat er vrijdag dreigde te gebeuren. Door nonchalant verdedigen bij LTC werd er geheel onnodig uit het niets twee keer gescoord door ONR. Het werd opeens weer een echte wedstrijd want ONR begon er weer helemaal in te geloven. Een mooi moment voor een andere nieuweling dit seizoen om zich te presenteren op dit niveau. Ga er maar aanstaan, de opvolger zijn van Marcel Boorsma die 20 jaar onder de lat heeft gestaan bij LTC. Maar de supporters zagen vrijdag (alweer) vol tevredenheid dat het met die opvolging helemaal goed zit. Met geweldige reddingen hield Daan Budding zijn nieuwe team op de been. Na jaren warmdraaien in een van de gezelligste teams van Assen heeft Daan dus met succes de overstap gemaakt naar het hoogst spelende elftal van Assen, welkom bij de koploper van de Eerste Divisie A, Daan!

Het slotakkoord op deze avond kwam van de twee eerder genoemde nieuwelingen. Toufik beroofde ONR van hun laatste hoop op een stuntje door zijn turbo aan te slingeren en langs drie tegenstanders te solleren (2-5). Ook Hooiveld liet nog even zijn klasse zien, Jan imiteert elke week een andere prof en zo werd Jan Matavz binnen een week geupgrade tot Jan Suarez. (2-6) 

Al met al een degelijke overwinning voor LTC en wat blijft het toch fijn om naar de Voetbal.nl App te gaan om de stand te bekijken. Vrijdag een absolute kraker want om 20:30 spelen in de Peelohal de nummer 1 en 2 van de Eerste Divisie A tegen elkaar in alweer een derby van het Noorden: LTC โ€“ Leekster Eagles.

Supporters, wees er echt op tijd bij want vol = vol!

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0