Gehavend Hovocubo is geen partij voor gedoodverfde favoriet Stalitsa

0 0
Leestijd:1 Minuten, 33 Seconden

Een gehavend Hovocubo was niet opgewassen tegen gedoodverfde favoriet Stalitsa, uit Wit Rusland. Een uiteindelijke 1-9 nederlaag was het resultaat.

Naast het feit dat Hovocubo enkele vaste krachten moe(s)t missen (Amir Molkârâi en Appie Attahiri geschorst) tijdens dit toernooi, zijn er ook de nodige blessures van Yoshua St Juste (enkel), Mats Velseboer (enkel) en Mo Darri (rug) die parten spelen en de nodige kopzorgen al bracht bij trainer/coach Sander van Dijk.

Vrij snel worden de 0-1 en 0-2 door Stalitsa gescoord, na slordig balverlies aan de kant van Hovocubo. Hierna herpakt Hovocubo zich enigszins, maar je ziet en merkt dat er te weinig “kracht” is om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Met powerplay probeert Hovocubo zo’n 5 minuten voor rust de aansluitingstreffer te forceren, maar krijgt helaas al snel de 0-3 om de oren. Onnodig balverlies levert een doelpunt vanaf eigen speelhelft op voor Stalitsa.

Na rust weet Stalitsa al vrij snel de 0-4 te scoren. Hovocubo probeert weer middels powerplay iets te forceren, maar door balverlies van Mo Darri levert dit een doelpunt op voor Stalitsa, 0-5. Kort daarna is balverlies –nu op eigen speelhelft– van Faisel Mellah wederom dodelijk en brengt de 0-6 op het scorebord. Met nog een kleine 6 minuten te gaan weet Mo Darri uit een vrije trap de eretreffer aan te tekenen, 1-6. Daarna weet Stalitsa uit een corner door een speler bij de 2e paal te scoren (1-7) en volgt al snel de 1-8 en net voor tijd zelfs nog de 1-9.

Een vooraf ingecalculeerd verlies, want met zo’n gehavend team kun je niet een tegenstander van niveau goed tegenstand bieden, laat staan verrassen. Hopelijk kunnen de spelers (en staf) zich snel herpakken en kunnen ze de komende twee wedstrijden nog een goed resultaat behalen.