Futsal Marum wint overtuigend van SV Bedum 1

0 0
Leestijd:1 Minuten, 32 Seconden

Een ontketend Futsal Marum pakte in Bedum de volle buit tegen een zeer matig acterend SV Bedum. Coach Erik Donker kon doelman Menno Snip niet opstellen vanwege werk en deze werd bekwaam vervangen door Martijn Kuiper. Stephan Latuputty was afwezig vanwege een blessure.

Hoewel Futsal Marum slordig begon en Kuiper direct een aantal keren handelend moest optreden veranderde alles wat Marum aanraakte direct in goud. Na zeven minuten was het Arnaud Donker die Marc Boonstra aanspeelde, deze zette hoog voor en bij de tweede paal kopte spits Mart Hoekstra onberispelijk in: 1-0. Niet lang daarna lanceerde Donker Daniel Dongstra en deze verschalkte de Bedummer doelman met een fraaie lob: 2-0. En weer stond Donker aan de basis van een fraaie aanval en via Erwin Bandringa scoorde Hoekstra zijn tweede, deze keer met de borst: 3-0. Marum nam gas terug en liet Bedum het spel maken, maar het stond compact en doelman Kuiper toonde regelmatig zijn klasse. De eerste helft werd met een 0-6 tussenstand afgesloten na doelpunten van Bandringa (afstandsschot), Dongstra (onderschepping) en Benjamin Donker na een aangooi op maat van doelman Kuiper.

In de tweede helft nam Futsal Marum bewust gas terug om verdedigend compact te blijven en in balbezit geduldig te zijn. Hierdoor mocht de thuisclub proberen van de hatelijke nul af te komen, maar dat lukte niet. Marum stond goed en Kuiper heerste. Ondertussen scoorden de groenhemden nog twee keer. Eerst was het aanvoerder Boonstra die kilometervreter Jurn Wagenaar aanspeelde, deze zette strak voor naar de tweede paal waar Benjamin Donker met het hoofd wist te scoren. En tenslotte was het routinier Arnaud Donker die met een afstandsschot de 0-8 eindstand op het bord zette. Door dit resultaat mogen de Marummers weer een beetje omhoog kijken in deze levendige topklasse. Volgende week wordt Zvv Reuz uit Vries ontvangen.