Koploper ZVV Ede 1 wint topper

0 0
Leestijd:1 Minuten, 21 Seconden

ZVV Ede bleef vrijdagavond in Sporthal de Reehorst goed overeind tegen titelkandidaat IFC Donaci. De 3-2 zege betekende dat ZVV Ede koploper is in de hoofdklasse zaalvoetbal. En met de winst bewezen de Edenaren dat ze ook opgewassen zijn tegen de op papier sterkste teams uit de hoofdklasse. ZVV Ede gloort tevens de hoop op een periodetitel.

De bezoekers uit Zwolle wisten afgelopen seizoen net niet te promoveren via de nacompetitie. IFC Donaci had voor de wedstrijd een punt minder dan ZVV Ede. De Zwollenaren namen het initiatief in De Reehorst. De ploeg speelde met veel overtuiging de bal in hoog tempo rond, met veel positiewisselingen. Een klein beetje tegen de verhouding in kwam ZVV Ede enkele minuten voor rust op voorsprong. Rob van Eem zag zijn vrije trap snoeihard in de kruising belanden: 1-0.

Na rust kwam ZVV Ede iets meer in de wedstrijd. In de dertigste minuut kwam ook de 2-0 uit een vrije trap. Ditmaal was Joost van Dam de schutter. Vanaf dat moment werd er aan Edese kant vooral veel aandacht besteed aan verdedigen. IFC Donaci, dat met een ruime selectie aantrad, schakelde een tandje bij. Maar de Edenaren counterde zes minuten voor tijd naar een comfortabele 3-0 voorsprong. In de slotminuten mocht de keeper van IFC Donaci meevoetballen. Uit de overtalsituatie wisten de Zwollenaren tweemaal te scoren. Een duidelijke handsbal van de doelman werd tussen deze twee goals door over het hoofd gezien. ZVV Ede kwam na de bloedstollende slotfase met de schrik vrij.

Maandagavond speelt de ploeg van Paul Prins alweer. Ze gaan dan bij ASVD op bezoek in Dronten.