Futsalteam Waterpoort Boys wint gelijk opgaande strijd

0 0
Leestijd:3 Minuten, 43 Seconden

Het futsalteam van Waterpoort Boys zegevierde in de topper tegen ONR met 5-3. Die zege was niet geheel verdiend, want de opponent uit Roden was de gehele wedstrijd gelijkwaardig en had voor hetzelfde geld met de winst kunnen afreizen. Waterpoort Boys begon overigens fel aan het duel en zette in de openingsfase de toon Een doelpoging van Andy de Vries leverde echter niets op, waarna Patrrick Bles tot twee keer toe een mogelijkheid kreeg. Bij de eerste vond hij de goalie van ONR op zijn weg en bij de rebound verdween zijn inzet voorlangs. Vervolgens leek een mooie aanval de 1-0 op te leveren, maar de arbiter van dienst had onderweg een overtreding geconstateerd en ontnam Waterpoort Boys daarmee het voordeel.

ONR beperkte zich in die fase vooral tot snelle tegenaanvallen, maar die waren niet van gevaar ontbloot. Bij de eerste was er geen afnemer voor de goal om de voorzet vanaf links te verzilveren en bij de tweede voorkwam een ingreep van Jordi Heerings, dat de counter resultaat opleverde. Dat resultaat was er bij de volgende tegenaanval echter wel. Nadat Tim van der Werf na voorbereidend werk van Robin Huisman de Jong een grote kans had laten liggen, doken na een aanval over links opeens twee man vrij voor het Sneker doel op en was er voor doelman Stefan Rijpkema geen houden meer aan (0-1). Niet veel later en nadat een poging van Stan Greidanus naast het doel verdween, werd de “homeside” opnieuw door een snelle tegenaanval verrast en vedubbelde ONR de marge.

Het antwoord van de thuisclub liet echter niet lang op zich wachten en kwam tot stand via wellicht de mooiste aanval van de avond. De hoofdrollen waren daarbij weggelegd voor Han Miedema, Patrick Bles en René Cnossen, die uiteindelijk het beslissende tikje gaf. Vervolgens was een kopbal van Patrick Bles na een fraaie pass van Han Miedema niet zuiver genoeg om de doelman van ONR te verrassen, terwijl een schot van Robin Huisman de Jong en een puntertje van Stefan Kroon uit een moeilijke hoek evenmin doel troffen. Kort daarop sorteerde een door Stefan Kroon en Jordi Heerings goed uitgevoerde counter ook geen effect, omdat de doelman de inzet wist te blokken en Tim van der Werf de bal vervolgens naast volleerde.

Dat laatste gebeurde overigens bij een 1-3 stand, want even daarvoor had ONR met een schuiver vanaf de linkerkant voor de derde keer doel getroffen. Die voorsprong werd kort na rust mede door balverlies aan Sneker zijde bijna uitgebreid, maar bij beide mogelijkheden kwam Waterpoort Boys met de schrik vrij. Daarmee bleef de beslissing uit en in plaats daarvan kwam Waterpoort Boys in een tijdsbestek van iets meer dan een minuut langszij. Eerst tekende Patrick Bles voor de 2-3 en amper zestig seconden later bekroonde Andy de Vries zijn sterke optreden met de gelijkmaker. Vervolgens leek de 4-3 in de maak, maar Tim van der Werf werd door de verdekte pass van Robin Huisman de Jong te zeer verrast om doeltreffend uit te halen.

Na die mogelijkheid was het even eenrichtingsvekeer richting de veste van Waterpoort Boys, maar de Sneker defensie bleef, zij het met enig kunst en vliegwerk, overeind. Juist in die fase, waarin ONR stevig op de deur klopte, sloeg Waterpoort Boys opnieuw toe. Robin Huisman de Jong bediende met een prima pass Patrick Bles en die punterde vervolgens vanaf de linkerkant de 4-3 in de verre hoek tegen de touwen.

Die achterstand was het sein voor ONR om meer risico te nemen, maar in de eindfase waren de bezoekers veelal te gehaast, waardoor de benodigde precisie ontbrak. Die was aan de andere kant ook niet echt aanwezig, toen Patrick Bles na een actie van Andy de Vries uit de draai inschoot en bij een inzet van Stan Greidanus, al werd die bal van richting veranderd en alsnog bijna tot doelpunt gepromoveerd. Die bevrijdende goal bleef echter uit en daardoor bleef het tot een minuut voor tijd spannend, want in die minuut maakte Waterpoort Boys via een counter aan alle onzekerheid een einde en stelde Andy de Vries met zijn tweede van de avond de zege van de thuisclub defintief veilig..

​Daarmee was Waterpoort Boys zonder meer de meest gelukkige van de twee, want gelet op het spelbeeld en de mogelijkheden lag een gelijkspel meer in de rede.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:

Waterpoort Boys – ONR 5-3 (1-3)

Doelpunten Waterpoort Boys: René Cnossen. Patrick Bles (2x) en Andy de Vries (2x)

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P