FVC wipt ZVF/Kunststofvloeren Nederland uit de bekercompetitie

0 0
Leestijd:1 Minuten, 2 Seconden

FVC miste vorig seizoen op een haar na promotie naar de Topklasse, terwijl ZVF/Kunststofvloeren Nederland kampioen werd in diezelfde Hoofdklasse. Op papier dus weer een mooi weerzien tussen twee teams die niet veel voor elkaar onder (willen) doen.

Beide teams moeten duidelijk nog in hun ritme komen, want het spel kende weinig verrassende momenten en het baltempo lag bij beide teams te laag (wellicht mede door de warmte). Maar het was wel spannend en dat maakte de wedstrijd dan wel weer leuk om naar te kijken. FVC was in de 1e helft wel het team dat meer balbezit had en meer initiatief nam, waardoor ze dit ook in de score konden uitten, zij het minimaal: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft begon voortvarend voor FVC. Binnen een minuut scoorden ze de 2-0, waardoor ZVF meer initiatief moest nemen om in ieder geval de aansluiting weer te krijgen. Dit leverde door Sytze Jorrit Jorritsma wel de 2-1 op met nog 7 minuten op de klok, maar verder liet FVC het niet komen.

FVC dus door naar de 2e ronde, ZVF kan zich dit seizoen gaan concentreren op de “zware” competitie in de Topklasse F.

Meer info: Beker District Noord