Gehavend Westerkwartier kan tegen HHC Hardenberg geen vuist maken

0 0
Leestijd:1 Minuten, 14 Seconden

Na het gemiste kampioenschap speelde VV Westerkwartier in de nacompetitie om promotie naar de Eerste Divisie C tegen HHC uit en in Hardenberg.

Bron: VV Westerkwartier

Bij Westerkwartier waren spelmaker Jacob Tjoelker (blessure) en topscorer Joey Hummel (vakantie) afwezig. Eem flinke aderlating. Positief was het feit dat Sale Rozema na ruim een jaar blessureleed zijn rentree kon maken evenals Henkjan de Boer die er bijna een half jaar uit geweest is.

In de eerste helft hield Westerkwartier goed stand en speelde compact en geduldig. Maar na tien minuten was daar dan toch de 1-0 voor de thuisclub. Jammer genoeg viel de 2-0 op slag van rust en de 3-0 een minuut na de rust. Dat gaf eigenlijk de nekslag voor een aanvallend onmachtig Westerkwartier.

Coach Erik Donker was reëel: “We kunnen het wegvallen van Jacob Tjoelker en Joey Hummel niet opvangen, daarvoor is onze selectie te smal. Mede daarom is het wellicht zo gek nog niet om volgend seizoen gewoon weer Topklasse te spelen.”

In de slotfase drukte HHC nog door naar 6-0, via een aantal snelle counters na onnauwkeurige passing bij de Groningers.

HHC gaat door naar de volgende ronde en dat was gezien het wedstrijdbeeld volkomen terecht. Westerkwartier kijkt terug op een goed seizoen waarin het kampioenschap haalbaar leek, maar het mocht niet zo zijn. Komend seizoen gaan de mannen van coach Erik Donker weer een gooi doen naar de bovenste plaatsen in de Topklasse F.

Meer info: Topklasse F

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P