Goede Vrijdag voor Futsal Dragten

0 0
Leestijd:3 Minuten, 17 Seconden

Wat zou er na afloop van de wedstrijd overheersen? De winst op het altijd lastige REUZ? Of het -bij vlagen- goede spel van de Dragtsters? Feit is in elk geval, dat Futsal Dragten op deze Goede Vrijdag een goede vrijdag had. Met een ruime 4-1 overwinning stapte men tevreden van het veld en de Dragtsters hebben daarmee zichzelf een uitstekende avond bezorgd.

Qua ranking was dit ook een interessant duel. REUZ (4e) kijkt nog serieus naar boven en zou mogelijk nog een (vervangende) periodetitel kunnen bemachtigen. Daarentegen kan Futsal Dragten, mits de laatste wedstrijden in winst worden omgezet, ook nog in de top-3 eindigen en dat zou zeker een prima prestatie genoemd mogen worden. Sterker nog, ook voor hen is er dus nog een (kleine) mogelijkheid om via de nacompetitie het seizoen te verlengen.

Vrijdagavond moest het eerste obstakel aan de kant worden gezet en dat lukte. Ondanks dat vrij snel duidelijk was dat REUZ niet zomaar naar Drachten was afgereisd, kon men niet echt gevaarlijk worden. Bij vlagen leek het er op, dat de mogelijke vooruitzichten binnen het team voor spanning zorgde. Het zo befaamde combinatiespel kwam er niet echt uit, maar dat kon ook de verdienste van Dragten genoemd worden. Zeer geconcentreerd zette men een aanval op en een voorzet van Marco Braaksma had al in de 4e minuut de 1-0 kunnen, nee móeten, betekenen. Mark Kooistra raakte de bal op de doellijn echter verkeerd en belandde precies in de handen van de al gepasseerde keeper. Maar een minuut later was het toch raak. Tim Hof draaide weg van zijn verdediger, liep nog anderhalve meter en haalde toen plotseling uit: 1-0. Daarna ontstond een aantrekkelijk schouwspel, waarin beide teams niet voor elkaar onder deden. Ondanks pogingen om de tussenstand te wijzigen, bleef deze tot aan de rust echter onveranderd.

De tweede helft liet eenzelfde beeld zien, waarin beide teams probeerden de aanval te zoeken. En daar was in de 31e minuut plotseling de 2-0. Tim Hof nam ineens de bal op de pantoffel en verbaasde daarmee vooral de keeper. Met deze stand begon men zich bij de thuisploeg al voorzichtig in de handen te wrijven, maar REUZ dacht daar uiteraard anders over. In de 35e minuut werd de spanning teruggebracht door Roy de Bruin, die een prima uitgespeelde aanval doeltreffend wist af te ronden: 2-1. Was zijn tweede doelpunt al een beauty, in de 45e minuut werd deze overtroffen door een schit-te-ren-de vrije trap van Tim Hof. Vanaf ruim 10 meter werd de bal met een ouderwetse punter in het dak van het doel geschoten. Zijn hattrick werd uitbundig gevierd en REUZ kreeg in de gaten dat het zonder resultaat zou terugkeren naar Drenthe. Met nog drie gele kaarten in de laatste twee minuten -waarvan twee voor de gasten- kwam er logischerwijs veel ruimte vrij en in de man-meer situatie voor Dragten werd in de slotseconden door Mark Kooistra de eindstand op 4-1 bepaald.

Futsal Dragten passeert door deze overwinning Real Camaradas op de ranglijst en staat vooralsnog samen met REUZ op een gedeelde vierde plaats. Er is echter één grote onzekerheid. Als de KNVB zich houdt aan de eigen opgestelde regels, dan verdwijnt Futsal Delfzijl aan het eind van deze competitie alsnog uit de stand. Doordat men meerdere keren op het laatste moment een wedstrijd niet te kon of wilde spelen, zou uitsluiting van deelname moeten betekenen. In dat geval raakt Futsal Dragten zes wedstrijdpunten kwijt. Uiteraard geldt dat ook voor de andere teams in de top van de ranglijst, behalve bij REUZ. Voor hen staat over ruim een week (maandag 9 april) de inhaalwedstrijd bij Delfzijl gepland, maar het is afwachten of die wedstrijd überhaupt nog gespeeld gaat worden.

Zeker is wel, dat Futsal Dragten komende vrijdag 6 april opnieuw een thuiswedstrijd speelt. Dan komt Real Camaradas op bezoek en dat mag zonder twijfel een cruciale wedstrijd genoemd worden. Kijken dus!