Oranje zaal verliest nipt van Roemenië

0 0
Leestijd:1 Minuten, 26 Seconden

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft de tweede oefeninterland in en tegen Roemenië niet kunnen winnen. In Timisoara werd het maandag 1-0 voor het gastland. Een dag eerder won Oranje nog met 2-3 van Roemenië. Een dag eerder wist het Nederlands team een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning. Dat lukte deze keer niet.

De Roemenen kwamen na 6 minuten op een 1-0 voorsprong, en dit bleek ook de eindstand te zijn. Oranje eindigde zo het seizoen met de eerste nederlaag van het zaalvoetbaljaar. Speelde Nederland zondag een prima wedstrijd, maandag zag bondscoach Max Tjaden dat het allemaal wat minder was. “De échte wil om te winnen was er wel bij de jongens. Maar we creëerden amper scoringskansen. Die waren op de vingers van één hand te tellen. Dan wordt het lastig, zeker als je al snel met 1-0 achter komt.”

Beste kans

De beste kans namens Nederland kreeg Jordany Martinus, in de slotfase. Hij tikte de bal weg met zijn verkeerde voet, vlak voordat hij wilde uithalen. “Typerend voor de wedstrijd”, vond Tjaden. Dat was misschien ook wel de tegentreffer. Tijdens de opbouw werd een eenvoudige breedtepass zomaar onderschept: 1-0.

Lichtpuntje aan Nederlandse zijde was het debuut van Mouhcine Zerouali, speler van het Belgische Real Noorderwijk. Na afloop werd er afscheid genomen van assistent Hjalmar Hoekema en keeperstrainer Björn van Haren. Zij keren in het nieuwe seizoen niet meer terug bij Oranje.

Max Tjaden kijkt tevreden terug op het zaalvoetbalseizoen van Oranje. Een tussenjaar, zoals hij het noemt. “Ik vind dat we wel wat stappen hebben gemaakt. De spelers hebben veel geleerd, doen veel dingen beter. Al was daar uitgerekend vanavond niet veel van terug te zien.”

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P