Haagse bluf en kansen benutten basis voor overwinning ZVV Den Haag VR

0 0
Leestijd:2 Minuten, 13 Seconden

Het ambitieuze trainersduo Havermans en Brand had haar huiswerk goed gemaakt. DWOW goalgetter Noa Hulzebos kreeg extra bewaking en werd aan banden gelegd gelet op haar scorend vermogen voor de futsal outsider uit Wieringermeer.

Bron: ZVV Den Haag (Foto: SportSnap.nl)

Mede dankzij het typisch Haags collectief kon ZVV Den Haag op haar beurt afgelopen vrijdagavond eindelijk de opgelegde kansen succesvol afmaken. Het doel van de bezoekers werd in de eerste helft repeterend bestookt. Echter zonder succes in het eerste kwartier vooral door uitstekend handelend optreden van de uitblinkende Noord-Hollandse sluitpost Saadia Ayyad. Ook DWOW kreeg een aantal kansen maar die werden niet benut.

De eerste Haagse treffers vielen uiteindelijk pas in de 20e minuut. In die laatste 60 tellen voor de pauze scoorde teamcaptain Priscilla de Vos de 1-0 en viel de 2-0 vlak daarna door de prima spelende Sylvana den Boer. In de rust werd nog eens de puntjes op de i gezet door coach René Havermans. Het sterke DWOW was nog zeker niet verslagen.

De tweede helft was er één van veel doelrijpe kansen voor ZVV Den Haag. Maar het was juist DWOW dat succesvol toesloeg met de aansluittreffer. Voor de tegentreffer was de andere goaltjesdief Manon Roosjen verantwoordelijk, 2-1.

Het maakte ZVV Den Haag gelijk wakker, want de excellerende Priscilla Mesker tekende na bijna een half uur spelen de 3-1 aan. Larissa Boerenstam vond 5 minuten later ook het net van de bezoekers, 4-1. Aanvoerdster Priscilla de Vos deed zichzelf weer stijgen op de topscorerslijst en tekende de 5-1 aan.

DWOW deed daarna nog wat terug, via haar clubtopscorer Noa Hulzebos werd het 5-2. Het was tenslotte routinier Stef Valk die haar goede spel en infield coaching in de slotfase van de tweede helft bekroonde met een prima treffer, 6-2. Het werd tevens de eindstand.

Verschil met de vorige wedstrijd(en) was dat de kansen eindelijk weer eens werden benut door ZVV Den Haag!

Volgende week gaat de reis naar marinestad Den Helder. Nu nog even genieten van een mooie thuisoverwinning.

Scoreverloop
20” Priscilla de Vos 1-0 
20” Sylvana den Boer 2-0
22” Manon Roosjen 2-1
27” Priscilla Mesker 3-1
32” Larissa Boerenstam 4-1
34” Priscilla de Vos 5-1
40” Noa Hulzebos 5-2
40” Stef Valk 6-2

Wedstrijdselectie
Lisa Franken (k), Shania de Vlieger (k), Priscilla Mesker, Sylvana den Boer, Mirthe Bos, Ramona van der Harst, Samia Kaaouane, Stef Valk, Lara Notenboom en Priscilla de Vos (C).

Niet beschikbaar
Romy Scherpenzeel, Sabrina Pufflijk, Angelica Hertstein.

Staf (bank)
HTC: René Havermans
ATC: Jeffrey Brand
TF: Virginia Multem
TM: Ulis van Maanen

Niet beschikbaar
TM: Leo den Boer
JTM: Lorenzo den Boer

Meer info: Eredivisie Vrouwen

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
P