1 0
Leestijd:1 Minuten, 43 Seconden

Een ongekend spannende zaalvoetbalwedstrijd afgelopen vrijdag in Groningen. Heracles Almelo Futsal ging op bezoek bij de nummer 3 van de ranglijst, PKC ’83 en moest flink aan de bak.

Bron: Heracles Almelo Futsal

Na een goede 1e helft van de Almeloërs en een 1-3 ruststand leek de wedstrijd in de 2e helft te kantelen. PKC ’83 kwam terug tot 3-3, maar uiteindelijk sleepte de ploeg van hoofdtrainer Noel Oude Bennink de overwinning uit het vuur, 3-4.

De 1e helft speelt Heracles Almelo Futsal prima en zet het PKC ’83 snel onder druk. Dit levert meerdere kansen op. In minuut 10 verzilvert Hugo Seckel er 1 van, 0-1. Twee minuten later schiet spits Stan Nijhuis de 0-2 binnen en nog in diezelfde minuut zelfs de 0-3. Nog voor rust komt PKC ’83 terug tot 1-3. Keeper Joey Hunting houdt Heracles Almelo Futsal op de been en voorkomt dat PKC ’31 dichterbij komt.

De 2e helft is voor de thuisploeg. Al in minuut 21 scoort PKC ’83 en komt het op 2-3. Het spel golft nu op en neer, waarbij keeper Joey Hunting zich net als in de 1e helft onderscheid. Met katachtige reflexen voorkomt hij erger. Heracles Almelo Futsal komt er nu counterend een paar keer gevaarlijk uit, maar staat ook onder druk. Uiteindelijk wordt het in minuut 37 dan toch 3-3. PKC ’83 wil meer, maar het is Heracles Almelo Futsal die uit een snelle counter in de persoon van Abdullah Aykutlu scoort, 3-4.

In de hectische slotminuten scoort Heracles Almelo Futsal nog 1x, echter, het schot van Jayden Sapulete is net na de zoemer en telt niet. Door deze overwinning is het gat met PKC ’83 nu 6 punten en blijft de marge met koploper ZVV Ede 3 punten.