Hoofdklasser Totelos pakt halve finale plek landelijke beker vrouwen zaal

0 0
Leestijd:1 Minuten, 39 Seconden

De vrouwen van ESZSVV Totelos bereikten vrijdag jl. de halve finale van de beker. De Eindhovense ploeg versloeg Mazzel Stars, ook een Hoofdklasser. De studentenploeg wist met 4-1 te winnen en schrijft geschiedenis als eerste ploeg in de halve finale die niet uit de Eredivisie komt.

Marius Privee  Marius Privee

In Groningen vochten twee ploegen uit de streek, Drs. Vijfje en KTP Nieuw Roden, tegen elkaar voor een plek in de halve finale. Laura de Groen (Vijfje) opende de score. De Drentse vrouwen kwamen snel weer op gelijke hoogte. Vervolgens wist Annebel ten Broeke (Vijfje) tweemaal te scoren. De bezoekers kwamen vlak voor de wissel op 3-2. Na de rust kwam de Drentse ploeg op gelijke hoogte. In de laatste minuten werd het 3-4 en bekert KTP Nieuw Roden door.

vijfje-nieuw-roden-02-12-2016-2

Een prachtig affiche was Zuidoost United tegen Drachtster Boys in Amsterdam.De Friese ploeg nam een 0-2 door Bernou Hylkema en Jessie Prijs. De thuisploeg kwam terug door een bliksemsnelle counter van Fatima Ibrahimi. Marian Meijer en weer Jessie Prijs zorgden voor 1-4. Het is Bouchra Moudou (ZO) die voor de ruststand van 2-4 zorgt. De thuisploeg zette steeds meer druk, maar zoals zo vaak vielen de doelpunten aan de andere kant. Jessie Prijs en Bernou Hylkema brachten de stand op 2-6. Zuidoost United kwam terug tot 4-6. Doelpuntenmakers waren Cyrma Tawjoeram en Samia Kaaouane. De 4-6 was ook de eindstand.

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau wist zich op overtuigende wijze voor de halve finale beker te plaatsen. In Apeldoorn wachtte Pro Futsal Club waar de week daarvoor nipt was gewonnen in de competitie. Coach Wouter Moraal zag een prima wedstrijd waarin Aaike Verschoor(2), Lotte Bijl, Chantal Hendriksen en Larissa Smit scoorden.

Loting halve finales (3 februari 2017)
In het universiteitssportcentrum in Groningen verrichtte de aanvoerders van Drs Vijfje en KTP Nieuw Roden de loting voor de halve finale.