Hoogeveen stelt titel veilig tegen Drs. Vijfje

0 0
Leestijd:2 Minuten, 36 Seconden

Hoogeveen – Hoogeveen heeft woensdagavond jl. dankzij een 6-0 overwinning op Drs. Vijfje 3 de titel in de Hoofdklasse gepakt. Omdat Inter Maluku 2 nog niet definitief uit de competitie genomen is, was het wel afhankelijk van het resultaat bij Futsal Beilen – Old Forward. In Beilen werd er een kwartier later afgetrapt waardoor men moest wachten op een verlossend telefoontje vanuit de Drenthehal. Beilen versloeg Old Forward waardoor Hoogeveen niet meer te achterhalen is op de ranglijst en promoveert naar de Topklasse.

Hoogeveen liet vanaf de aftrap blijken snel een einde te willen maken aan de titelstrijd en nam na een kleine drie minuten spelen de leiding door een goal van Frank Benjamins. Drs. Vijfje had moeite met het vroege druk zetten van de gastheren en hanteerde veelal de lange bal naar voren. Nadat Sander Benjamins de lat had getroffen kwam dan toch het eerste gevaar van de bezoekers. Slordig balverlies achterin zorgde ervoor dat Blanken zich voor het eerst echt moest inspannen. Doordat Hoogeveen een veel te laag tempo hanteerde en er in de passing ook nog wel eens wat mis ging, viel er voor het publiek lange tijd niet veel te genieten. Pas in de dertiende minuut werd Hoogeveen via Mulder pas weer gevaarlijk. Na een solo vanaf eigen helft eindigde zijn schot achter doelman Herbrink die zijn arm net niet voldoende achter de bal kreeg: 2-0. Nadat de Groningers via de Weerd gevaarlijk waren geweest, en de gebroeders Benjamins beide hun schot gekeerd zagen worden was het Coulier die de 3-0 aantekende. Zijn schuiver van afstand werd compleet verkeerd ingeschat door Herbrink.

Kort na de rust maakte Sander Benjamins aan alle onzekerheid, voor zover die er was, een einde door de 4-0 binnen te schieten. De vermoeidheid bij Vijfje nam toe waardoor er steeds meer ruimte ontstond. Hoogeveen mocht zichzelf dan ook kan aanrekenen dat het niet meer scoorde. Mogelijkheden waren er namelijk genoeg. Doordat de scherpte achterin minder werd kon Vijfje tot twee keer toe met twee man op Blanken af, maar beide keren kwam de doelman als winnaar uit de strijd. In de slotfase begon Hoogeveen weer wat meer te combineren. Vijf minuten voor tijd was het opnieuw Sander Benjamins die doelman Herbrink het nakijken gaf: 5-0. Terwijl er vanaf de tribune tevergeefs al werd gebeld met de sporthal in Beilen om een tussenstand te vragen, voltooide Sander Benjamins zijn hattrick en bepaalde zo de eindstand op 6-0.

Na het laatste fluitsignaal moest men wachten op een telefoontje met goed nieuws vanuit Beilen. Dat goede nieuws kwam er. Futsal Beilen versloeg Old Foward met 3-1 waardoor Hoogeveen niet meer te achterhalen is op de ranglijst. Zo pakt Hoogeveen in haar tweede seizoen in de Hoofdklasse de titel en kan het zich gaan opmaken voor de Topklasse.

Het seizoen is nog overigens nog niet ten einde. Er rest nog minimaal 1 competitieduel (afhankelijk van het wel/niet uit de competitie halen van Inter Maluku 2). Ook wacht er op 20 april a.s. nog een mooie seizoen afsluiter wanneer het in de bekerfinale mag aantreden tegen Drs. Vijfje 2.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P