0 0
Leestijd:3 Minuten, 13 Seconden

Wedstrijden tegen zvv Eindhoven zijn doorgaans lastig en meestal gebeurt er ook wel wat. Zeker in De Opgang. Mo Attaibi ontbrak. Hij geniet van een heerlijke huwelijksreis. Speciaal voor deze wedstrijd is Every Janzen aan de selectie toegevoegd. Sander van Dijk gunde hem het wegpoetsen van een nare na-smaak aan een verder prachtig afscheid een paar jaar geleden. Hovocubo  GerrieFotografie.nl

FOTO: www.gerriefotografie.nl

De uitgestelde rentree van Amir Molkârâi vond ook weer eindelijk plaats. De Captain is inmiddels volledig hersteld van een knieblessure en was gretig om te zien of in de revalidatie periode zijn goede vorm heeft weten vast te houden. Amir startte in de basis en direct was zichtbaar dat er van ingehouden spelen geen sprake was.

Het klasse verschil tussen beide ploegen was direct zichtbaar. Het was Hovocubo die op alle fronten domineerde. En al snel kreeg de club uit Hoorn kansen met Karim Mossaoui en Martin van Eeuwijk, maar ze treffen helaas geen doel. Nog geen twee minuten nadat hij de lijnen betrad viel de sportieve revanche van Every Janzen in duigen. Met een liesblessure strompelde hij naar de kant en zou niet meer in actie komen.

Toch valt de 1-0 al betrekkelijk snel wanneer Martin van Eeuwijk vanuit de rechterflank de bal er snoeihard inschiet. En als een schot van Yoshua St.Juste in eerste instantie door doelman Nassim Tsabounti wordt gekeerd maar in de rebound door Karim Mossaoui wordt ingeschoten komt de wedstrijd definitief los. De spelers wisten elkaar nagenoeg blindelings te vinden en er wordt werkelijk bij vlagen op zeer hoog niveau gevoetbald. Alleen het missen van (open doel) kansen blijft toch wel een dingetje…. Dennis Selbach zorgt voor de 3 en Yoshua St. Juste voor de 4-0 voor rust.

Ook in de tweede helft was Hovocubo superieur, al werd het zeer hoge niveau niet vastgehouden. Wellicht ook omdat de Eindhovenaren ook minder goed speelden als in het eerste bedrijf en Hovocubo daarin meeging. Het was ook een wedstrijd waarin veel vergaderd werd. Hierdoor werd het tempo uit de wedstrijd gehaald.

FOTO: www.gerriefotografie.nl

Wanneer Ieljas Achenteh zijn tweede gele kaart krijgt komt Hovocubo in een overtal situatie. Vaak is dan een goal te verwachten, maar meestal in de goal van de verdedigende partij. Maar wanneer de bal bij de achterste linie onderschept wordt en Kamal el Hassani recht op Koen van der Leeden afstevent, knalt hij de bal in de bovenhoek: 4-1.

Hierna neemt Hovocubo het heft opnieuw in handen en passt Adil Zouthane Amir Molkârâi die de bal bij de tweede paal er alleen maar in hoeft te tikken. En dan volgt uit een mooie combinatie een wonderschone goal van Adil Zouthane. De laatste twee laatste goals kwamen op naam van Amir Molkârâi die met drie treffers een fantastische rentree maakte. Hieruit blijkt weer hoe belangrijk de aanvoerder is voor Hovocubo.

FOTO: www.gerriefotografie.nl

Niet alleen een goede voetballer, maar voor zijn team en club veel meer dan dat. In de zoemer viel eigenlijk nog de 9-1 maar omdat de scheidsrechter net een fractie eerder zijn fluitje liet klinken telde deze niet meer mee.

Hoewel de sfeer met de tegenstander uit Eindhoven een stuk aangenamer was dan in voorgaande edities van deze ontmoeting bleek het toch weer een bijzondere wedstrijd, waar weer van alles gebeurde. Hovocubo heeft goed voetbal laten zien en een goede score, al zou de uitslag hoger kunnen uitpakken bij meer effectiviteit in het omspringen met kansen. Tegen TPP liet Hovo weer blijken de mindere periode te hebben overwonnen en nu is het nog in het kielzog van ’t Knooppunt te blijven voor de beste uitgangspositie in de play offs.

Luister hier naar de nabeschouwing van Radio Hoorn

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0