Hovocubo wint oefenwedstrijd van een incompleet FC Marlène

0 0
Leestijd:2 Minuten, 51 Seconden

Vooropgesteld, de uitslag zegt niets over de onderlinge verhoudingen. Hovo 1 miste alleen nieuwkomer Mukhtar Suleiman terwijl FCM het zonder vijf belangrijke spelers moest doen; Issy Hamdaoui, Nabil Akaazoun, Danny Havermans, Jordy Cretier en Iliass Bouzit.

Hovocubo  Ferry Hoks

Hovo is ten opzichte van vorig seizoen bijna ongewijzigd en FCM kent vele nieuwe gezichten die nog bezig zijn aan elkaar te wennen. Nee, deze uitslag is absoluut niet realistisch over de onderlinge verhouding  met betrekking tot de competitie die we dadelijk in gaan.

Deze uitslag zegt absoluut wel iets over het proces die Hovocubo doormaakt. Is met het behalen van de landstitel na een zwaar maar fantastisch jaar op een seizoenhoogtepunt gestopt heeft ervoor gekozen om na een teamafsluiting bewust gas terug te nemen en daadwerkelijk vakantie te vieren en met een eigen programma in de maand juli de conditie op peil te houden. De accu opladen en pas vorige week de trainingsarbeid weer op te pakken. De gretigheid bij spelers is nu enorm. Het bureau van de speler bij het ingaan van de time out was dusdanig opgeruimd dat na de vakantie de werkzaamheden op het zelfde niveau maar fris weer opgepakt konden worden. Nu is het zaak om het vast te houden en te verbeteren.

Zoals gezegd FCM niet compleet, maar nog voldoende kwaliteit om voor het redelijk opgekomen publiek een leuke pot voor te schotelen. Aan de zijde van Hovocubo stond in de eerste helft Dave Stet en in de tweede helft Barry de Wit in doel. Beide doelmannen deden niet voor elkaar onder en hielden met knappe reddingen het doel schoon wat voor interim coach Rudy Monden een traktatie op gebak betekent.  De doelman aan de kant van FCM, good old Peter Roozenbeek, liet zien waarom hij tot beste Nederlandse doelmannen aller tijden behoort. De score aan de kant van Hovocubo had hoger op kunnen lopen als hij niet liet zien waartoe hij in staat is.

Uiteindelijk werd het 0-8 met doelpunten van: Amir Molkârâi (2x), Karim Mossaoui (1x), Mats Velseboer (1x), Zakaria Amrani (2x), Lahcen Bouyouzan (1x) en Faisel Mellah (1x). Opvallend hierin is dat de trend wordt doorgezet die ook vorig seizoen is getoond. Alle spelers kunnen scoren! Een bevestiging dat het collectief vermogen intact is gebleven. Zoals Rudy Monden reeds eerder in een interview in de play offs liet weten: “bij deze ploeg hoef je alleen maar het sleuteltje van het contactslot om te draaien en de machine gaat lopen”.

Op vrijdag 17 augustus (21.00 uur) en zaterdag 18 augustus (16.00 uur) oefent de formatie van Rudy Monden tegen Gelko Hasselt, topploeg uit België, gecoacht door Carmelo Nieddu. De laatste generale repetitie voor de Supercup vindt plaats op maandag 20 augustus (lappendag, 20.00 uur) in Sporthal De Opperdam in een oefenduel tegen zvv Volendam.

Op vrijdag 24 augustus om 20.30 uur vindt de strijd om de Supercup plaats tussen FC Eindhoven en Hovocubo in de oude thuishaven van Hovo, Sportcentrum Vredehof. Een mooie gelegenheid voor oud leden in die gloriejaren van de club zelf een reünie te organiseren en in hun oude thuishal waar zo veel successen zijn behaald in de jaren 70 en 80 de tijd met de huidige selectie te herbeleven!

Drie dagen later vertrekt de selectie naar Litouwen voor de voorronde van de UEFA Futsal Championsleague. Daar zal Hovocubo het opnemen tegen gastland FK Vytis (Littouwen), Reading Futsal Club (Engeland) en SS Murata (San Marino).

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P