HZV moeizaam naar winst

0 0
Leestijd:1 Minuten, 45 Seconden

Waar vooraf op een makkelijke avond werd gerekend bleek in de praktijk toch anders te zijn. Pas na een rode kaart liep HZV weg bij de tegenstander. In sporthal Calvijn te A’dam mocht de brigade aantreden tegen één van de rode lantarendragers in de Topklasse.

MARCO DE LAAT

Het begin was aan beide kanten rommelig en veelvuldig balverlies maakte het kijkspel er niet beter op, met een snelle counter kwam de thuisploeg dan ook op 1-0. Een wakker geschrokken HZV met  Melle Kruit voorop besloot om maar eens ouderwets uit te halen, helaas trof zijn schot slechts de paal. Nadat de keeper er met een gele kaart afging, verkreeg HZV een overtal situatie die door uitblinker Lars de Vré doeltreffend werd afgestraft 1-1. Dat Tim van Gelder weer terug is na blessureleed, bleek uit zijn prachtige individuele actie. Met een subtiele voetbeweging zorgde hij voor de 1-2. De mooiste treffer kwam op naam van onze jongste telg Daniel Ben Ami, achter zijn standbeen plaatste hij de bal tergend langzaam in de korte hoek ruststand 1-3.   Zat onze tegenstander nu daadwerkelijk in de knoop, of was het omslagpunt bereikt?

Na een betrekkelijke lange theepauze ! en onder leiding van de prima fluitende leidsman Dhr. Lautenbach werd aangevangen met de 2e helft. Het ging er direct heet aan toe en onze tegenstander begon va-banque te spelen. Op deze tactiek was HZV niet berekend en plots was de stand 4-4.  Door rustig in het collectief te blijven spelen creëer je vanzelf kansen, dit bleek ook voor Bram de Boer het geval, met een mooie gekrulde bal was het HZV die weer op voorsprong kwam 4-5. Dit werkte als een rode lap op een stier want  hierna  sloegen de stoppen door bij onze tegenstander, die wild en geagiteerd op alles reageerden en met -2 spelers  (rode en gele kaart ) verkreeg HZV  alle ruimte om de klus te klaren, uiteindelijk bleef de teller staan op 4-9,mede door 3 goals van Mats de Zeeuw ! Eindconclusie :  Lelijk winnen kan heel mooi zijn, zeker als je uit speelt in A’dam!

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
P