Doelpuntenfestijn Gonemo 2 leidt tot winst op Brasil 2

0 0
Leestijd:2 Minuten, 45 Seconden

TERBORG – Met 2 afzeggingen en meerdere minder fitte spelers reisde Gonemo af naar het verre Terborg. Met Chesron op de bank startte het 2e vol goede wil. Het beeld, dat de tegenstander 3 wissels op de bank had, gaf een wrange smaak aan ons positieve gevoel.

Door Jeffrey van den Hurk

Het eerste kwartier ging het redelijk gelijk op. Aan beide kanten kwam het tot schoten op het doel, maar tot een doelpunt leek het niet te komen. In de 15e minuut echter wordt de bal geblokt door Riicardo, maar de attente puntspeler van Brasil kan de bal door de benen prikken van onze sluitpost, 1-0.

Het duurt gelukkig niet lang, voordat er een tegenstoot van Gonemo uitrolt. Een felle counter van onze kleine strijder Michael ziet zijn inzet geblokt worden door de verdediging, maar Michael is attent en schiet de bal binnen, 1-1.

In de ‘dying seconds’ van de 1e helft ziet Chesron zichzelf diep op de helft van Brasil. De meelopende Michael krijgt de bal van Chesron die deze weer terug speelt. Chesron krijgt hem achter de keeper in het net, dankzij een halve draai en zoveel effect dat een boomerang nog jaloers zou worden,1-2.

Energie

Niet tegen de verhoudingen in maar met een vermoeider team dan de tegenstander wordt er door Ricardo uitgelegd hoe we het beste de tweede helft kunnen tackelen. Samenvatting is: beter met je energie omgaan, we hebben namelijk maar 1 wissel en Brasil moet komen, wat hopelijk ruimte gaat creëren voor ons.

Al na 4 minuten blijkt deze strategie een winnende zet te zijn want na een afgeslagen aanval stomen Michael en Lars op. Lars is niet zelfzuchtig en legt hem breed op Michael die de bal hard tegen het net schiet, 1-3.

Attent

Brasil geeft nog meer gas en dringt aan. Na een sterke verdedigende actie in de 10e minuut kan Ricardo de bal ontvangen en opstomen. Vanaf de middellijn schiet hij hard richting de 2e paal. Chesron is attent en tikt hem binnen, 1-4.

Gelijk na dit doelpunt lijkt Brasil even niet meer te weten wat te doen. Door veel druk van Brasil wordt Gonemo in eigen keepersgebied geduwd, maar Gonemo blijft rustig. Een fractie later ziet keeper Kay een opening en gooit de bal richting Michael die een één-tweetje met Chesron uitvoert. Michael mag vervolgens afronden, 1-5.

Tsunami

Brasil beseft dat als het nog wat wil forceren dat het in deze laatste 10 minuten moet gebeuren. Na een tsunami van aanvallen lukt het Brasil om door de verdediging heen te prikken. Een beheerst schot laat de sluitpost kansloos, 2-5.

Gonemo begon dieper in te zakken en zich verder in te graven. Met een beetje geluk krijgt Brasil de mogelijkheid om wederom de keeper te verschalken, 3-5.

Kantelen

Met nog 6 minuten op de klok krijgt Brasil het idee dat het deze wedstrijd nog kan kantelen. De keeper besluit mee te gaan voetballen en Gonemo wordt volledig omsingeld. De bus wordt geparkeerd.

Een afgeweerd schot belandt voor de voeten van Michael die zich geen moment bedenkt en uithaalt richting het doel. De keeper van Brasil ziet de bal tergend langzaam het doel in stuiteren.

Met nog maar 2 minuten op de klok is de weerstand van Brasil definitief gebroken. Eindstand: 6-3.