0 0
Leestijd:1 Minuten, 24 Seconden

Het bestuur van zvv Hovocubo heeft vandaag het droevige bericht ontvangen dat oud-speelster Sylvia Nooij is overleden. Sylvia kwam in het seizoen 2015/2016 bij de selectie van Hovocubo, maar moest helaas door een slepende heupblessure aan het begin van het afgelopen seizoen stoppen.

Hovocuboย  Hovocubo

De 32-jarige speelster maakte vooral furore als verdedigster op het veld. Als jong meisje was zij al snel een vaste waarde in de jeugdselecties van het district West 1. Onder bondscoach Cornรฉ Groenendijk bereikte de Amsterdamse voor het eerst een Europees eindtoernooi (EK) in het vrouwenvoetbal, Nationaal o.19. In Leipzig werd een verdienstelijke prestatie afgeleverd met onder meer winst op Spanje. In het A-tam kwam de regelmatig door blessures geplaagde Sylvia Nooij tot zes Interlands.

Huidige bondscoach Sarina Wiegman was ook haar coach bij Ter Leede en ADO Den Haag waar Sylvia zowel de KNVB beker (2x) en de landstitel behaalde. Bij de gemeente Amsterdam was zij werkzaam als combinatiefunctionaris. Verder hield zij zich gepassioneerd bezig met de effecten van gezonde voeding.

Sylvia wordt gekenmerkt door een lief en sociaal karakter, met oog voor haar medemens. Een steun en toeverlaat voor haar naasten. Bij Hovocubo hebben we haar leren kennen als een rustige maar warme persoonlijkheid die voor al haar teamgenoten klaar stond.

Het Nederlandse vrouwenvoetbal, vanaf volgende week in de ban van het EK in eigen land, staat momenteel stil en in gedachten bij Sylvia en haar familie. Zij zal niet vergeten worden.

Het bestuur van zvv Hovocubo wenst ieder die Sylvia lief had veel kracht om dit verlies te verwerken.

Bestuur zvv Hovocubo

Uiteraard wensen wij als redactie de familie en vrienden ook heel veel sterkte bij dit verlies!

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0