Jamal el Ghannouti en Zaid el Morabiti geridderd

0 0
Leestijd:1 Minuten, 16 Seconden

De zaalvoetbalinternationals Jamal el Ghannouti en Zaid el Morabiti zijn benoemd tot bondsridder van de KNVB. Het duo heeft de magische grens van honderd gespeelde interlands gepasseerd. El Ghannouti en El Morabiti maakten elf jaar geleden, onder toenmalig bondscoach Vic Hermans, hun debuut in het Nederlands zaalvoetbalteam.

KNVB  KNVB Media

Rotterdammer El Ghannouti (33), die uitkomt voor ZVV ’t Knooppunt uit Amsterdam, droeg 107 keer het Nederlandse shirt en was 27 maal trefzeker voor Oranje. Hij debuteerde op 28 oktober 2005 in en tegen Portugal (4-1). De verdediger maakte deel uit van de selectie die in 2014 aan het Europees kampioenschap zaalvoetbal in België deelnam.

Honderdste

El Ghannouti speelde vorig jaar december tegen Letland zijn honderdste interland. In dat duel plaatste Oranje zich ook voor de play-offs voor het WK zaalvoetbal 2016.

Zaid el Morabiti heeft 102 optredens in Oranje achter zijn naam staan en scoorde 29 keer voor de nationale equipe. El Morabiti, die voor ASV Lebo speelt, droeg net als El Ghannouti in 2005 voor het eerst het Oranjeshirt. Hij debuteerde in januari 2005 tegen België (1-1) en speelde dat jaar nog enkele wedstrijden samen met huidig bondscoach Max Tjaden. De Amsterdammer, die vorige maand in en tegen Servië zijn honderdste cap behaalde, nam met Oranje deel aan twee Europese eindtoernooien; in 2005 in Tsjechië en in 2014 in België.

Bondsridder

El Morabiti en El Ghannouti zijn de vierde en vijfde zaalvoetbalinternational die tot bondsridder worden benoemd. In 2012 gingen Samir Makhoukhi, Antoine Merlino en Hank Leatemia hen voor.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P