Knullige nederlaag voor Futsal Winsum

0 0
Leestijd:2 Minuten, 27 Seconden

Futsal Winsum heeft vrijdagavond met 6-7 verloren van De Griffioen. De nederlaag was totaal onnodig. De thuisploeg grossierde in de eerste helft in het missen van kansen en gaf het duel kort na rust helemaal uit handen. Futsal Winsum speelde niet eens een hele slechte eerste helft. Wel is duidelijk dat het vertrek van Henri Bierling een enorme aderlating is. Trainer Marc Krüger heeft heel veel aanvallend ingestelde spelers tot zijn beschikking en de balans in verschillende kwaliteiten is inmiddels een beetje zoek.

Kornelis Prins

Toch had deze selectie ook prima van De Griffioen kunnen winnen. In het eerste bedrijf kreeg de thuisploeg acht opgelegde kansen, maar gescoord werd er niet. Edu de Jonge Rosa raakte al vroeg de lat en in de rebound werd Stefan Bultena net te veel gehinderd om te scoren. Reinder Haaksema miste twee keer een vrije kans door naast te schieten. Peter Knol, die een ongelukkige avond had, kreeg door een blunder in de defensie van de gasten ook een één op één kans maar hij trof de doelman. Ook aanvoerder Brinkhuizen deelde in de malaise door voor een vrijwel leeg doel naast te schieten. In de tweede helft overkwam hem dit opnieuw.

De bezoekers creëerden lange tijd amper kansen, maar profiteerden van een knullige gele kaart van Peter Knol die opeens in de weg ging staan bij een ongevaarlijke vrije bal. Hiermee werden de problemen nog groter. Vlak voor rust werd het ook 0-2 omdat Winsum lankmoedig verdedigde. Direct na rust was het ook 0-3 omdat de verdediging inclusief doelman De Haan niet goed ingreep.

Ulco Brinkhuizen deed vlot wat terug, maar hiermee ging het helemaal mis. De thuisploeg verdedigde slap en had ook een paar keer pech. Bij De Griffioen zat het mee en de ploeg kreeg ook steeds meer vertrouwen. Tien minuten na rust stond het 1-6. Edu de Jonge Rosa profiteerde hierna van het feit dat de gasten wegens spelbederf ook geel kregen.

Bij een stand van 2-6 en met nog twaalf minuten op de klok besloot Marc Krüger in te grijpen. Ulco Brinkhuizen kwam in het veld als meevoetballende keeper. De thuisploeg deed er nog alles aan om de schade te herstellen. Brinkhuizen maakte zelf de 3-6 en na volgende treffer van Edu de Jonge Rosa leek alles weer mogelijk. Spelen met een meevoetballende keeper betekent echter ook dat het doel bij balverlies leeg is en hier maakten de gasten handig gebruik van: 4-7.

Remy Nieborg zorgde van dichtbij voor 5-7. Helaas viel hij hierna uit met een ogenschijnlijk ernstige blessure. Het duel lag enige tijd stil. Nadat het duel hervat was schoot Edu de Jonge Rosa de bal fraai hoog binnen. Het leek uiteindelijk de eindstand te zijn waarbij arbiter Pultrum wel erg vroeg affloot. De thuisploeg moet de oorzaak van de nederlaag wel enkel en alleen bij zichzelf zoeken. Komende vrijdag is er in de thuiswedstrijd tegen WMC een herkansing.