Futsal Dragten komt tijd tekort

0 0
Leestijd:3 Minuten, 42 Seconden

De thuiswedstrijd van Futsal Dragten tegen Drs. Vijfje had eigenlijk enkele minuten langer moeten duren. Waarschijnlijk was de thuisploeg dan als overwinnaar van het veld gestapt. De studenten uit Groningen leken in de eerste helft hun meeste krachten te hebben verspeeld en moesten in de laatste minuten alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden.

Taede Groenewoud

Aan Dragtster zijde verliep de eerste helft teleurstellend. Drs. Vijfje had gekozen voor een behoudend concept, loerend op een snelle counter. De eerste kansen waren dan ook voor Dragten, waar o.a. Marco Braaksma een voorzet van Tim Hof net niet kon binnen tikken. Aan de andere kant was het wel raak. In de 6e minuut was keeper Jan Sander Woudwijk kansloos bij een hard schot uit de tweede lijn.  Daarna probeerde Dragten de gelijkmaker te forceren, maar pech in de afwerking voorkwam de gelijkmaker.

In de 11e minuut sloeg Vijfje opnieuw toe. Een pass door het midden bereikte de spits, die zich met een draai ontdeed van zijn tegenstander om de bal vervolgens tegen de touwen te werken: 0-2. Het was duidelijk, dat Futsal Dragten moeite had met het spelconcept van zijn tegenstander, want met name op het middenveld leed men vaak onnodig balverlies. Toch waren er genoeg kansen voor de aansluitingstreffer, maar met een goed oplettende keeper aan Groninger zijde bleef vooralsnog ‘de nul’ op het scorebord. Een van richting veranderd schot had misschien nog gekeerd kunnen worden door Woudwijk, maar voor de derde maal moest hij de bal uit zijn doel halen.

Om het tij te keren trok Marco Braaksma het gele hesje aan en ging als meespelende keeper fungeren. Dit leidde echter amper tot meer gevaar, mede omdat Drs. Vijfje zich meer terugtrok op de eigen helft. Met deze 0-3 tussenstand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft ging Futsal Dragten in een hoger tempo spelen. Met Jan Sander Woudwijk terug in het doel werd gepoogd de stand een draaglijker aanzien te geven, maar de scherpte in de afwerking ontbrak. Een intrap voor Drs. Vijfje bijna bij de achterlijn bracht de bal bij de tweede paal, waar de spits klaar stond voor de intikker (32e min.) en amper twee minuten later verkeek Woudwijk zich op een kopbal, waardoor er een schier onoverbrugbare 0-5 op het bord stond.

Wat er in de laatste tien minuten gebeurde, is amper te geloven. De krachten verdwenen bij de studenten en men werd slordiger in het spel. Daarvan profiteerde Joël Wagenaar in de 41e minuut. Een pass van Dennis de Vries belandde in zijn voeten en hij zorgde dat de hatelijke nul van het scorebord verdween. Woudwijk werd weer naar de kant gehaald, want ook coach Luchien Eding zag, dat het automatisme bij Vijfje langzaam, maar zeker verdween. De druk werd verhoogd en de gasten trokken zich massaal terug. Dragten trok de wedstrijd naar zich toe en na de 2-5 van Mark Kooistra (44e min.) en een eigen doelpunt van Vijfje werd het zowaar weer spannend. Dat werd het nog meer, toen Aaron Tahaparij de corner van Dennis Hardenbol voorbij de keeper werkte (48e).

Met alle spelers op de helft van Vijfje leek Dragten ook nog voor de gelijkmaker te zorgen, maar in paniek werd de bal nog net door een verdediger weggeschoten. Met meer geluk dan wijsheid dwarrelde de bal richting Dragtster doel om precies tussen de palen tegen het net tot stilstand te komen. De laatste minuut was ondertussen aangebroken en in de wetenschap dat deze meestal langer duurt dan 60 seconden trok Dragten opnieuw ten aanval. Drs. Vijfje wist het niet meer en in een wirwar van spelers vlak voor de Groninger goal kon Rachid Akdim het laatste tikje geven: 5-6.

Hoe lang was er nog te spelen? Angstvallig werden de bewegingen van scheidsrechter Vogelzang in de gaten gehouden en de aanvalsdrang van de thuisploeg kon net niet meer beloond worden. Er werd voor de laatste keer gefloten, waarna zelfs op de tribune een zucht van opluchting bij Drs. Vijfje te horen was. Aanvoerder Aaron Tahaparij baalde van deze nederlaag. “We geven het vooral in de eerste helft dom weg. Te traag in de omschakeling bij balverlies deed ons de das om. Misschien was een overwinning niet verdiend, maar de kans was er toch wel. Jammer, dat de wedstrijd niet nog even langer duurde.”

Volgende week reist Futsal Dragten naar Sporthal BS (Bredeschool) in Delfzijl. Deze wedstrijd zal rond 20.00 uur beginnen.