Lekkere zege REUZ 1 op De Herauten

0 0
Leestijd:1 Minuten, 42 Seconden

Soms heb je van die overwinningen die net even lekkerder smaken dan anderen. Tegen Drs. Vijfje was er bijvoorbeeld zo een door te winnen in de slotminuut. De Herauten-uit kan na maandagavond wat dat betreft ook in datzelfde rijtje.

Bron: z.v.v. REUZ

Met acht man sterk toog de equipe van Mike Baalmans richting Harkema. Niet waar De Herauten vandaan komt, maar vanwege de vervelende gebeurtenis dat de thuishal in Bergum is afgebrand wijkt De Herauten uit naar het nabij gelegen Harkema.

Met een toch nog redelijk gevulde sporthal was het voor beide ploegen een afwachtend begin. De Herauten probeerde het via de spelmaker door lepe balletjes door de lucht. Dat leverde weinig gevaar op. Het meeste gevaar kwam door balverlies van REUZ-kant. De Herauten schakelde snel om en na tien minuten leverde dat ook de 1-0 op. Aan de Vriezer-zijde weinig gevaar. Yettefti was er met een één-op-één het dichtste bij.

Na rust een wat aanvallender REUZ. Dat moest ook wel. Als je 25 minuten doorspeelt zonder veel aanvallende intenties zou het bij 1-0 blijven. En daar dacht invalkracht Bram Bessem exact hetzelfde over. Met een ietwat gelukkige pegel die onderweg van richting veranderde verschalkte hij de Friezer-goalie. Dat terwijl de thuisploeg de overwinning haast rook.

Hierna ging het over en weer. REUZ kreeg dankzij een overtal dé ideale mogelijkheid om vlak voor tijd op voorsprong te komen. Dat mislukte echter. Een minuut daarna, toen De Herauten compleet was, haalde Yettefti de trekker over. Op aangeven van Roel Grootjans schoot hij behendig raak. De 1-3 van Patrick Steenbergen, waarbij de prima leidende aribter Pultrum niets anders kon doen van het toekennen van een penalty na hands, was nog voor de statistiek.

De krachtterm ”mazzelploeg”, van de Friezer-coach, was niet helemaal op zijn plek. Het was niet zozeer geluk dat REUZ de overwinning bracht. Ervaring is misschien wel het juiste woord. En lekker was hij zeker! Volgende week vrijdag wacht in Stiens een lastige kluif: zvv Avanti.