Libertas kan het niet bolwerken tegen koploper F.C. Marlène – 📷 Cees Verhage

0 0
Leestijd:1 Minuten, 22 Seconden

Libertas dolf in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie met 6-2 het onderspit tegen koploper F.C. Marlène. In de eerste helft liepen de speelsters van coach Symen Abe Hoekstra voortdurend achter de feiten aan.

Bron: zv Libertas – 📷 Cees Verhage

Kyara de Bruin zette de Heerhugowaardsters in de derde minuut op voorsprong. Twee minuten later nam Simone Hand de 2-0 voor haar rekening. Silke van der Wal bracht met een intikkertje, na goed voorbereidend werk van Jildou Koning de spanning terug in de wedstrijd. Na de 3-1 van Aimy Visser kregen Sam Bosma en Jildou Koning twee dotten van kansen. Nadat deze onbenut werden gelaten, gooiden Aimy Visser en Sanne Brand – met beide een doelpunt – de wedstrijd al voor rust definitief in het slot. Tot overmaat van ramp moest aanvalster Lotte Bosma met rood (twee keer geel) vroegtijdig de kleedkamers op zoeken.

Eredivisie Vrouwen (Poule A)
vr 19 april 2024
- 20:30
FC Marlène VR
6 2
zv Libertas / Damstra Installatietechniek VR

Na rust kon Libertas de schade beperken. Jildou Koning verdubbelde het aantal doelpunten voor libertas. De eindstand werd bepaald door Sanne Brand: 6-2. Libertas eindigt door deze nederlaag op de vierde plaats en ontmoet in de kwartfinale op 3 mei thuis Exstudiantes.

Meer info: Eredivisie Vrouwen