Libertas legt koploper FC Marlène het vuur na aan de schenen – 📷 Meint de Vries Fotografie

0 0
Leestijd:1 Minuten, 54 Seconden

Het mooiste indirecte compliment aan het adres van de speelsters van Libertas was ongetwijfeld afkomstig van ‘Mister Fc. Marlène’ Bob Kool. Hij vroeg namelijk om de beelden van de wedstrijd. Libertas heeft met haar agressieve speelstijl schijnbaar indruk gemaakt op het beste zaalvoetbalteam in de Eredivisie Vrouwen.

Bron: zv Libertas – 📷 Meint de Vries Fotografie

Toch zat een positief resultaat voor de Friezinnen er nooit in. Daarvoor was het krachtsverschil te groot. Libertas verloor uiteindelijk met 2-4. Het was voor de eerste keer deze competitie dat Marlène twee doelpunten moest incasseren.

Tot halverwege de eerste helft kon Libertas de landskampioen aardig bijbenen. Beide teams kregen kansen op de openingstreffer. Twee doelpunten van het team van coach Mo Bouchipti binnen twee minuten liet de wedstrijd kantelen in het voordeel van het team uit Heerhugowaard. Een doelpunt van Silke van der Wal bracht de spanning terug in de wedstrijd. Maar het was Kyara de Bruin die in de laatste minuut van het eerste bedrijf al vroegtijdig de genadeklap uitdeelde. Dit doelpunt gaf het verschil tussen beide teams weer.

Eredivisie Vrouwen (Poule A)
vr 16 februari 2024
- 20:45
zv Libertas / Damstra Installatietechniek VR
2 4
FC Marlène VR

Hoewel Libertas bij vlagen op zijn Italiaans (meedogenloos) speelde, waren de speelsters af en toe toch weer te lief. De overigens prima spelende Sam Bosma liet haar bij de zijlijn passeren door De Bruin die daarna keepster Veselina Bukina kansloos liet. De regel waar coach Symen Abe Hoekstra bijna elke wedstrijd op hamert is dat de bal een verdediger mag passeren, dat geldt ook voor de tegenstander, maar niet allebei.

In de tweede helft gooide Asmae Nabili de wedstrijd al vroeg definitief in het slot door bij de tweede paal Veseline Bukina te verrassen. Het tweede doelpunt van Silke van der Wal was goed voor de statistieken, maar echt in de problemen zou Marlène niet meer komen.

Meer info: Eredivisie Vrouwen

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P