Libertas toont veerkracht tegen Futsal Rotterdam

0 0
Leestijd:2 Minuten, 9 Seconden

Beide coaches baalden als een stekker over het puntverlies wat hun team leed. Symen Abe Hoekstra omdat Libertas in de laatste halve minuut de volle buit in de Maasstad had kunnen pakken en Sharon van Zadelhoff omdat de Rotterdammers met nog tweeënhalf minuut op de klok een 2-0 voorsprong uit handen gaven. Maar er was ook realiteitszin bij beide coachen; verlies en winst lagen namelijk in dit spectaculair duel heel dicht bij elkaar.

Bron / Foto: zv Libertas

Voor het bijhouden van de kansen van Libertas had men in de eerste helft twee volle handen nodig. Het begon met een verraderlijke kopbal van Thirza Leistra en eindige met een misser van Marissa Elzinga. Daar tussenin had zowel Silke van der Wal, Sam Bosma en Jeanine Bosma de score moeten openen. Het gevaar van Futsal Rotterdam werd vertegenwoordigd door de uitblinkende keepster Bianco Troost en de robuuste spits Sherallin Henriquez. Troost pompte veelvuldig de bal met haar verre inworpen in het doelgebied van Libertas. Hier liet Henriquez de Friese aanhang een aantal keren flink sidderen. Toch scoorde zij niet uit deze standaardsituatie. Door een misverstand tussen de zusjes Bosma (Linda en Jeanine) wist Henriqeuz met een beetje geluk de bal achter keepster Laura Hummel te schieten.

In de tweede helft speelde Libertas minder dominant. Een één tweetje tussen Linda Bosma en Silke van der Wal had wellicht meer verdiend. Aan de andere zijde van de prachtige topsporthal bij de Kuip wist Manuela Grootenboer twee kansen niet te verzilveren. Dit leek Libertas wakker te hebben geschud. Sam Bosma stuitte, nadat zij knap bij Fabiënna Vaalt wegdraaide, op keepster Bianca Troost. Thirza Leistra raakte nog de paal. Met nog 4 minuten op de klok kreeg Futsal Rotterdam een intrap. Danique Slot bereikte Sherallin Henriquez. En wat de speelsters van Libertas tot dan toe verzuimden, namelijk knallen op de goal i.p.v. de bal weer breed leggen, daarin gaf de spits van Rotterdam het goede voorbeeld. Henriquez schoot de bal zonder aan te nemen direct achter de kansloze Laura Hummel in het doel.

Maar Libertas toonde veerkracht. Symen Abe Hoekstra liet Laura Hummel meevoetballen. Silke van der Wal gaf met de aansluitingstreffer de ervaren trainer weer wat kleur op de wangen. De koek was daarmee nog niet op. Laura Hummel verraste Bianca Troost even later in de korte hoek. En dan blijkt maar weer hoe geweldig mooi zaalvoetbal kan zijn. Met nog 29 zuivere speeltijd kregen vervolgens Silke van der Wal en Marissa Elzinga uitgelezen kansen om de wederopstanding nog meer cachet te geven. Maar het bleef bij een gelijkspel.

Meer info: Eredivisie Vrouwen

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
P