Libertas/Weed Free Service VR strandt in zicht van de haven!

0 0
Leestijd:2 Minuten, 2 Seconden

Met nog ongeveer 3 minuten op de klok leek Libertas een finaleplek om het landskampioen voor het oprapen. Het leidde door doelpunten van Mariël Miedema en Jessie Prijs met 2-0. Virtueel stonden de Damwâldsters daarmee in de finale. En toch ging het mis. In de laatste minuten wist ZVG keepster Laura Hummel twee keer te verrassen. En zo kwam er aan een prachtig seizoen toch een abrupt einde.

Bron: z.v. Libertas (Foto: Meint de Vries)

ZVG-teammanager Robert Sluijk noemde de zege van zijn pupillen een ‘Mourinho-overwinning’, verwijzend naar de defensie speelstijl van deze succesvolle Portugese trainer. ZVG was naar Damwâld gekomen om een 2-1 voorsprong te verdedigen. Dat deden de Gorcumse naar behoren. Hoewel Libertas 70% balbezit had, bleef de handrem er vooralsnog op. Dit resulteerde in een saaie eerste helft met een halve kans voor ZVG en een aantal mogelijkheden voor Libertas.

De strijd brandde in de tweede helft eindelijk los. Ondersteund door de vele toeschouwers (best bezochte Eredivisie-wedstrijd van dit seizoen) draaide Libertas de tegenstander de duimschroeven aan. Dit resulteerde in grote kansen van o.a. Sam Bosma. Het was uiteindelijk Mariël Miedema die na een één-tweetje met Jessie Prijs de score opende door keepster Anna Reitsma te poorten. Jessie Prijs leek Libertas daarna met een kiezelhard schot in de bovenhoek naar een verdiende finaleplek te schieten, maar men had buiten de waard gerekend.

ZVG liet keepster Anna Reitsma meevoetballen. Deze overtalsituatie leidde tot de 2-1 van Esther Lakerveld. Met een hard schot door de benen van Laura Hummel leek een verlenging van 2x 5 minuten een kwestie van tijd. Maar balverlies van Jessie Prijs leidde de 2-2 in. Omdat Libertas al zes straffen had (zevende betekende een 10-meter trap voor ZVG), liet Prijs Marloes Blom lopen. Met een diagonale knal tekende zij het doodvonnis voor Libertas. ZVG leek dood en begraven maar rechtte in de slotfase haar rug. Het team uit Gorinchem treft in de finale FC Marlène en Libertas kan zich richten op het volgende seizoen.

Hierbij willen wij alvast alle supporters, vrijwilligers en sponsoren voor hun inbreng bij een fantastisch seizoen. Dit smaakt naar meer.

Meint de Vries bedankt voor alle prachtige foto’s. Op zijn facebooksite staan nog veel meer mooie foto’s van deze wedstrijd. Dank ook verschuldigd aan onze beide wedstrijdsponsoren, namelijk Koninklijke Damstra Installatietechniek uit Driezum en DSO Administratie en Debiteurenbeheer uit Drachten.