Mazzelstars VR verliest 1e nacompetitiewedstrijd nipt van Hovocubo VR

0 0
Leestijd:2 Minuten, 52 Seconden

Op vrijdag 21 mei jl. speelde Mazzelstars VR tegen Hovocubo VR in de nacompetitie Eredivisie Vrouwen zaalvoetbal. Mazzelstars wist zich eerder deze maand niet veilig te stellen in eigen huis tegen DWOW. Dit zorgde ervoor dat het erg lastig zou worden om de nacompetitie te ontlopen, want de wedstrijd erna tegen Drs. Vijfje was de laatste reguliere wedstrijd. En Drs. Vijfje was nog in de race voor de play-offs kampioenschap dus was ook gebrand om te winnen. En dat gebeurde ook! Hierdoor eindigde Mazzelstars op de positie die nacompetitie moet spelen.

Bron: ZZVV Mazzelstars (Foto’s: Peter Fokker Fotografie)

In een drieluik speelt Mazzelstars tegen de andere degradatiekandidaat Middelburg en kampioen van hoofdklasse West 1 Hovocubo voor 2 plekken in de Eredivisie. Op 12 mei jl. speelde Middelburg en Hovocubo tegen elkaar en laatstgenoemde wist een 2-0 achterstand om te buigen naar een 3-6 overwinning. Hierdoor was het team met veel jonge talenten, ook niet gek want Hovocubo heeft een jeugdopleiding waar je jaloers op bent, gebrand om afgelopen vrijdag te winnen van Mazzelstars. Bij winst zouden ze promoveren en na jaren weer terugkeren op het hoogste niveau. Maar Mazzelstars wil ook niets liever dan in de Eredivisie blijven, want naast dat er veel tijd zit in de organisatie hebben de dames en begeleiding ook ervaren hoe leuk het is om op dit niveau te spelen.

Met ietwat andere regels, een soort van mix regels tussen de 2 niveaus, ging Mazzelstars van start. Het was Hovocubo die vrij snel al liet zien dat ze graag winnen. En dat ze ook voetballend erg goed zijn. Mazzelstars zorgde ervoor dat Hovocubo er niet doorheen kon. En creerden ook zelf kansen. Een kans van Susan van den Berg ging maar net mis na het goed druk zetten op de bal en daarna op de keeper afkunnen gaan. Ook Kirsten Kok schoot de bal vanuit de hoek op de keeper. Kansen gingen op en neer. En dit resulteerde in een 0-0 ruststand. Na 5 minuten rust, gingen de teams de 2de helft in. Het was Lizzy van Diepen die de 0-1 maakte door een mooie combinatie met Kirsten Kok.

Kort daarna was het Lina Touzani, hét jonge talent van Hovocubo kan je wel zeggen, die zich vrij wist te spelen en eindelijk haar doelpunt kon maken. Hierdoor was de stand weer gelijk 1-1. Ook Mazzelstars kreeg weer kansen. Een mooie pass van Kirsten Kok op Lizzy van Diepen, maar die was net te kort (en ja Lizzy is vrij lang) om de bal met haar hoofd achter te keeper te koppen. Ook Ghizlan Abdellaoui en Iris Cocx waren nog dicht bij een doelpunt. Maar zoals je misschien al raadt.. het was Hovocubo die dan net voor het eindsignaal (ongeveer 3 minuten voor tijd) de 2-1 maakt. Lorraine Prade die al eerder met een paar schoten liet zien dat er met haar niet te sollen valt, schiet de bal super strak in de hoek. Keepster Lindsay Maaskant was kansloos omdat deze bal zo goed geplaatst was. Mazzelstars probeert nog de gelijkmaker te scoren, maar dat lukt helaas niet.

Hierdoor is Hovocubo gepromoveerd naar de Eredivisie Vrouwen zaalvoetbal en weer terug op het hoogste niveau. Van harte gefeliciteerd!

Mazzelstars speelt vrijdag 26 mei a.s. tegen Middelburg in eigen huis voor de laatste plek in de Eredivisie zaal! Kom je ons aanmoedigen?

Meer info: Eredivisie Vrouwen