LZV/Kuypers Hair & Wellness beloont zichzelf niet

0 0
Leestijd:2 Minuten, 13 Seconden

Na de pakslaag van vorige week tegen de koploper Fermonia Boys was de stemming bij het LZV publiek niet echt positief voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Er was weinig hoop op een goede afloop tegen de huidige nr 3 van de competitie.

Bron/Foto: LZV

Spelers en staf van LZV dachten daar echter anders over. Aan het begin van de wedstrijd werd de bal aan de tegenstander gegund en loerde LZV op de counter, in zaalvoetbaltermen een snelle omschakeling. Heracles combineerde maar het resulteerde niet in echte uitgespeelde kansen, een schot op de paal was de enige gevaarlijke situatie.

LZV kroop gedurende de wedstrijd wat uit hun schulp en met kleine speldenprikjes gaf men te kennen, ondanks de huidige laatste plek in de competitie, niet zomaar de punten weg te geven. Een, voor het zaalvoetbal, standaard intrap, leidde tot een verdekt schot van Yanik Wolters welke de keeper van Heracles te machtig was, 1-0. De voorsprong was van korte duur, via een individuele actie werd het vlak voor rust 1-1, ruststand 1-1.

Na de thee schroefde Heracles het tempo op en scoorde al snel de 1-2 en 1-3. Coach Johannis gaf aan de verdedigende stellingen te verlaten en de tegenstander op hun helft vast te zetten, met nog een paar minuten op de klok werd deze tactiek beloond. Heracles veroorzaakte hun 6e overtreding met een 10 meter trap voor LZV tot gevolg. Thomas Kerperien schoot de 10 meter trap onberispelijk binnen 2-3, het LZV publiek ging er eens goed voor zitten en schreeuwde de ploeg naar voren.

Wederom door durf en doorzettingsvermogen lag de bal via een goede combinatie voor de voeten van Andre Kuypers, die punterde de bal hard binnen 3-3. Het momentum was, met nog 1 minuut te spelen, voor LZV, de eerste punten binnen handbereik. De keuze werd gemaakt de speelwijze te blijven hanteren in de hoop de volle buit in Lichtenvoorde te houden maar met het risico te veel ruimte in de verdediging weg te geven. Dat laatste werd helaas afgestraft, de spits van Heracles draaide mooi weg in een 1 tegen 1 situatie en scoorde de 3-4, het laatste doelpunt was meer voor de bekende statistieken, eindstand 3-5.

Heracles Almelo was zichtbaar opgelucht dat men de wedstrijd nog over de streep kon trekken, voor LZV moet de gifbeker toch nu wel een keer leeg zijn. Als men in deze samenstelling kan blijven spelen dan moeten er punten volgen. De wedstrijd was een reclame voor het zaalvoetbal, de neutrale kijker kon genieten van techniek, inzet en strijd op het scherpst van de snede.

Meer info: Eerste Divisie C