Westerkwartier pakt in Franeker drie verdiende punten

0 0
Leestijd:1 Minuten, 4 Seconden

Direct in de eerste minuut van de wedstrijd ZVF/Kunststofvloeren Nederland – Westerkwartier wist Rick Renkema te scoren. Hij deed dat door de bal te veroveren, zijn tegenstander de Franeker sneeuw in te sturen, om daarna beheerst de bal in het verlaten doel te schuiven: 0-1.

Bron: VV Westerkwartier

Op papier een topwedstrijd van de Friese nummer twee tegen Westerkwartier dat op de derde plaats staat. Maar in de praktijk werd het een wat saaie wedstrijd in de veel te warme sporthal de Trije. Na de voorsprong hield Westerkwartier het compact en mocht Franeker het proberen maar Doelman Erwin Heidinga van de Groningers stond voortdurend op de juiste plaats. Uit de snelle counters wist Westerkwartier echter niet de voorsprong uit te breiden en zo was de ruststand 0-1.

In de tweede helft hetzelfde beeld: ZVF werkte hard maar was zonder dreiging en Westerkwartier wist het maar niet af te maken. Uiteindelijk besloot spelmaker Jacob Tjoelker zelf maar eens te schieten en de van richting veranderde bal verdween in het doel: 0-2. De Friese thuisclub probeerde het met de meevoetballende keeper, maar dat leverde eigenlijk alleen maar kansen voor Westerkwartier op.

Westerkwartier de verdiende punten en volgende week thuis de topper tegen koploper Borger in het verschiet.

Meer info: Topklasse F