Nieuwe opzet KNVB Futsal Cup nadert de ontknoping met “Final Four” in Rotterdam

0 0
Leestijd:3 Minuten, 2 Seconden

De finale van de KNVB Futsal Cup kent vanaf dit seizoen een nieuwe opzet: de “Final Four”. De halve finales en de finales, voor zowel de mannen als de vrouwen, worden in het paasweekend in toernooivorm gespeeld. Van vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april 2024 vindt de eerste editie van de “Final Four” plaats in Topsportcentrum Rotterdam.

Bron: KNVB

De KNVB wil met de komst van de “Final Four” de waarde van het winnen van de beker voor clubs en spelers nog meer vergroten. Voor fans moet het met meer wedstrijden op hoog niveau en in korte tijd interessanter worden om de KNVB Futsal Cup te bezoeken.

De halve finales bij de vrouwen zijn OS Lusitanos/LEBO Vastgoed tegen zv Libertas 2 en FC Marlène tegen ZVG/Cagemax. Deze wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart a.s., beide om 17.30 uur. De finale is op maandag 1 april a.s. om 16.30 uur.

Bij de mannen staan de wedstrijden tussen VNS United en Hovocubo en TZR Fermonia Boys en ZVV Kroeven/Laboral Services BV op het programma. Ook deze halve finales worden op vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart a.s. gespeeld en staan voor 21.15 uur op het programma. De finale bij de mannen staat gepland op maandag 1 april a.s. om 21.15 uur.

Wedstrijdschema

Vrijdag 29 maart 2024

17.30 uur
OS Lusitanos/LEBO Vastgoed – zv Libertas 2 (V)

21.15 uur
VNS United – Hovocubo (M)

Zaterdag 30 maart 2024

17.30 uur
FC Marlène – ZVG/Cagemax (V)

21.15 uur
TZR Fermonia Boys – ZVV Kroeven/Laboral Services BV (M)

Maandag 1 april 2024

16.30 uur
Finale vrouwen

21.15 uur
Finale mannen

‘Final Four nieuwe aantrekkelijke stap voor futsal’

“Deze nieuwe opzet is weer een mooie stap om het futsal naar een hoger plan te brengen”, zegt Mohamed Attaibi, manager futsal bij de KNVB. “Door de finale van de KNVB Futsal Cup over drie wedstrijddagen te verspreiden, krijgen we een nog aantrekkelijker slot van het bekertoernooi. De “Final Four” moet de komende jaren een begrip gaan worden in het futsal. Naast een uithangbord voor de sport willen we ook dat het evenement jaarlijks maatschappelijke impact gaat maken. Dat we hierin dit jaar kunnen samenwerken met de Nouri Foundation is natuurlijk prachtig.”

Samenwerking met de Nouri Foundation

Buiten de wedstrijden om organiseert de KNVB met de Nouri Foundation een aantal sportief-maatschappelijke activiteiten die de sociale waarde van de KNVB Futsal Cup en de “Final Four” moeten verrijken. Zo kunnen bezoekers van het evenement aanschuiven bij de Iftar maaltijd op maandag 1 april a.s. en staat zondag 31 maart a.s. in het teken van AED trainingen in het Topsportcentrum. Ook wordt er een online veiling opgezet met shirtjes van bekende oud- (Eredivisie) spelers, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de Nouri Foundation. Daarnaast komen de opbrengsten van de kaartverkoop ook ten goede aan de Nouri Foundation.

”Heel fijn dat de KNVB de Nouri Foundation omarmt’”, aldus Jolanda Hogewind, voorzitter van de Nouri Foundation. ‘”Zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in een veilige omgeving mee kan blijven doen en daarbij in gezamenlijkheid de kernwaarden van Abdelhak uitdragen.”

Futsal wedstrijden met onder anderen Touzani en Saibari

Voorafgaand aan de halve finale wedstrijden en de finales bij de mannen en vrouwen worden er verschillende vriendschappelijke futsalwedstrijden georganiseerd. Zo komen er verschillende futsalteams in actie met bekende namen als aanvoerders of als coaches, zoals “Team Soufiane Touzani” en “Team Ismael Saibari”. De komende weken worden er meer teams met bekende namen toegevoegd.

Meer info: Beker Landelijk / Beker Landelijk Vrouwen

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P