Ons Oranje  KNVB Media

EK 2018
De ontmoetingen zijn de eerste stappen in een proces dat uiteindelijk moet leiden tot een optreden op het EK 2018, Slovenië. De kwalificatie daarvoor vindt volgend jaar april plaats, in Wit-Rusland. Behalve het gastland treft Oranje daar Italië en de winnaar van de voorrondepoule Israël, Georgië, Schotland, Zwitserland.

Nederland kwam dinsdagavond op een 0-2 voorsprong, dankzij treffers van Tevfik Ceyar (foto) en Lahcen Bouyouzuan. De bezoekers gingen nog met een gunstige score naar de kleedkamers (1-2), maar kort na rust kwam Servië terecht langszij. Al zag de thuisploeg ook de winnende treffer maken. ,,We konden het in de tweede helft niet langer volhouden”, had bondscoach Tjaden gezien. ”We willen met heel veel kracht en energie spelen, maar je zag dat de krachten wegvloeiden.”

Debuut
In de slotfase maakte Dennis van den Eijnden zijn debuut in Oranje. Een dag eerder mochten Youssef Makraou en Jordany Martinus voor het eerst minuten maken.

Max Tjaden keek – ondanks de nederlaag – tevreden terug op het tweeluik. ”We kijken niet zozeer naar het resultaat, meer naar de uitvoering. Natuurlijk kunnen er zaken verbeterd worden, maar dat is geen probleem. Daar gaan we aan werken. Het gevoel is goed.”

Volgende maand, op 5 en 6 december komt Oranje opnieuw in actie. Dan is het Topsportcentrum in Rotterdam het toneel van twee wedstrijden tegen Kroatië. Begin volgend jaar is topland Rusland de opponent in twee oefenwedstrijden.

Statistieken

Servië-Nederland 3-2  (1-2).

Scoreverloop
Ceyar 0-1, Bouyouzan 0-2, 1-2, 2-2 en 3-2.

Opstelling Nederland
Kuijk, Rozenbeek, Bouyouzan, Ceyar, El Ghannouti, Bouzambou, Allouch, Makraou, Attaibi, El Morabiti, Van den Eijnden, Martinus en Makraou.