Oefenduel duurt 11 seconden te lang

0 0
Leestijd:2 Minuten, 7 Seconden

De Nederlandse zaalvoetballers waren dinsdag elf seconden verwijderd van een 2-2 gelijkspel. In zo ongeveer de laatste aanval van Tsjechië ging het alsnog mis en verloor Oranje het oefenduel (3-2). Een dag eerder verloor Nederland al met 8-3 van de Tsjechen.

Bron: OnsOranje (Foto: KNVB Media)

Dinsdag stond dus de tweede ontmoeting binnen 24 uur op het programma. Doelman Barry de Wit zag zijn uitstekende invalbeurt van een dag eerder beloond worden met een basisplaats. Na rust werd hij afgewisseld door Manuel Kuijk, zodat de speelminuten over beide duels gelijk was.

Goed overeind

Waar Oranje maandag in de openingsfase al drie tegentreffers moest incasseren, bleef het nu goed overeind. Sterker, het pakte zelfs de leiding. Na zeven minuten flitste Mo Attaibi langs de zijkant en hij bediende Said Bouzambou op maat: 1-0.

De Tsjechen gebruikten zoals gebruikelijk veelvuldig doelman Ondrej Vahala als vijfde veldspeler. Met dit gegeven had Oranje maandag veel moeite, nu had de ploeg van Max Tjaden de zaken beter voor elkaar.

Toch konden de zaalvoetballers de voorsprong niet tot de rust vasthouden. De Wit stopte een schot van afstand in eerste instantie, maar was kansloos op de rebound van Tomas Koudelka. Anderhalve minuut voor het einde van de eerste helft maakte Matej Slovacek er ook 2-1 van.

Oranje zette het sterke spel in de tweede helft voort. Het was niets minder dan de Tsjechen en kwam na negen minuten op gelijke hoogte via routinier Jamal El Ghannouti. Tsjechië zette in het laatste deel van de wedstrijd flink aan, onder meer door opnieuw de eigen doelman veel in het spel te betrekken.

En toch, toch had Nederland er ook zomaar met de winst vandoor kunnen gaan. Ilias Bouzit kreeg de uitgelezen mogelijkheid om er 2-3 van de maken, maar benutte dit buitenkansje niet. ”We hebben niet veel kansen gekregen, maar als je hem krijgt, moet je jezelf belonen”, sprak Tjaden na afloop.

Fataal

Het liep anders. Matige dekking bij een hoekschop – elf seconden voor het laatste fluitsignaal – werd de equipe van Tjaden fataal. Michal Holy zorgt voor een nieuwe verliespartij, maar wel één met een compleet ander gezicht.

Tjaden: ”Als je ziet hoe de spelers zich hersteld hebben van de eerste wedstrijd, dan hebben we het goed gedaan. Tsjechië is gewoon een heel goede ploeg. Een gelijkspel had een succesje geweest.”

Het voetbaljaar zit er voor de voetballers op, maar begint in 2020 al snel. Op 4 en 5 januari is Denemarken de opponent tijdens twee oefenwedstrijden.