ZVS/Bodemflex 1 slikt wederom bittere pil: Madereros met 1-11 te sterk

0 0
Leestijd:2 Minuten, 19 Seconden

Ze vliegen er de laatste weken wel heel makkelijk in bij ZVS. Na de 12 tegentreffers 2 weken terug tegen Den Haag, incasseerde het er nu 11 tegen Madereros. Toch kon ZVS niet zeggen dat ze geen kans hadden gekregen.

Bron: ZVS (Foto: ZVS)

Een oude bekende vrijdagavond in Sporthal Theereheide. Madereros CF, de club die ZVS in 2018 nog de weg versperde richting de Eerste Divisie, kwam op bezoek. Een ploeg waar de afgelopen weken wel wat veranderd is en de laatste weken ook goede resultaten boekt. Het was ook Madereros dat in de 1e helft een overwicht had, maar de grootste kansen waren voor ZVS en beide keren was Boyd van Dijk het eindstation, maar schoot tot 2x toe in de handen van doelman Joël Saro. Uiteindelijk wist Madereros via Younes Corty en Karim Dairaa wel te scoren waarmee de ruststand op 0-2 werd gezet. Ondertussen had ook de vorige week aangetrokken Tim Wolf z’n debuut gemaakt voor ZVS. De 31-jarige voormalig middenvelder van UDI’19 kwam via z’n collega bij PSV (Martin de Laat) is aanraking met ZVS.

Toch had Madereros het vaak moeilijk met ZVS. Het ging op een gegeven moment wat nonchalant spelen en moesten dat vaak goed maken met overtredingen. Toch wist het ook te scoren via opnieuw Corty, Souphyan Achouitar (schitterend in de kruising geknald) en een eigen doelpunt van Luuk van Loon waarmee het 0-5 stond. Maar zoals gezegd, ZVS kreeg ook goede kansen. Zo werd in de 33e minuut een inzet van Collin Van Den Bergh geblokt, de rebound van Luuk werd gestopt door Saro en een 2e rebound werd ook geblokt en in de omschakeling scoorde Zakaria Kerkri 0-6. Zelfs vanaf een 10 meter trap lukte het ZVS niet. Richard zag z’n inzet door de doelman worden gestopt en Ibrahim Cissoko scoorde aan de andere kant wel: 0-7. Duel nu echt beslist. Al deed Corty met z’n 3e treffer nog een duit in het Nijmeegse zakje: 0-8. Na 37 minuten wist ZVS het vaak gemakzuchtige spel van Madereros af te straffen.

Rico de Laat onderschepte en liet Saro kansloos: 1-8. Maar Cissoko deed met een hattrick in anderhalf minuut tijd de eindstand op 1-11 bepalen. Jammer was ook het feit dat de scheidsrechter ook nog even flink wilden doen toen het 1-10 stond door Rico voor een lichte overtreding op Cissoko een rode kaart te geven. Ook dat nog. Madereros duidelijk verdiend gewonnen, maar ZVS had wel meer doelpunten moeten maken. Hij zou al het duel tegen LEBO niet spelen, maar daar heeft hij nu een extra reden voor.

Volgende week vrijdag speelt ZVS in Amsterdam tegen ASV LEBO 2. Voor de supporters die meewillen naar Amsterdam, de wedstrijd begint al om 19:30 uur!