0 0
Leestijd:1 Minuten, 53 Seconden

Vier keer kunnen juichen, maar toch verliezen. Het overkwam de zaalvoetballers van Onder 19 woensdag, tijdens de eerste wedstrijd van het Vierlandentoernooi in Letland. Het gastland bleek in het Elektrum Olympic Center van Riga uiteindelijk met 6-4 te sterk. Donderdag volgt wedstrijd twee: tegen Wit-Rusland.

Het toernooi in Riga geldt als voorbereiding op het Europees kampioenschap, waarvoor Onder 19 zich zo knap heeft geplaatst. Dat evenement vindt in dezelfde stad plaats, van 8 tot en met 14 september. Het toernooi met Letland, Wit-Rusland en Moldavië is een prima opmaat richting het eindtoernooi voor de talenten. 

KNVB-coach Hjalmar Hoekema: ‘Het is pittig maar vooral een mooie ervaring voor de jongens.’ – Foto: KNVB Media

Fysieke beproeving

Het Vierlandentoernooi is naast een mooie krachtmeting ook een fysieke beproeving. De meeste spelers hebben bij hun club net de eerste trainingen in de benen en spelen nu drie zware wedstrijden binnen vier dagen. “Het is pittig”, erkent coach Hjalmar Hoekema. “Maar vooral een mooie ervaring voor de jongens. De meeste spelers komen uit in de Eerste Divisie en ik kan je verzekeren, dit niveau ligt een stukje hoger. Maar heel blijven is wel heel belangrijk. Daarom zal ik ook veel rouleren en komt iedere speler aan spelen toe.” 

Woensdag was gastland Letland dus de eerste opponent. Onder 19 opende prima en kwam via Kevin van Londen op voorsprong. Na de gelijkmaker was de ploeg ‘het even kwijt’. Letland liep snel uit naar 3-1. “We waren te vaak met andere zaken bezig. De scheidsrechter, de tegenstander. Dat moeten we niet doen. In de time-out zei ik dat we ons weer op het voetbal moesten richten zijn en de wedstrijd moesten ombuigen.” 

Voorsprong

De woorden van Hoekema misten hun uitwerking niet, want even later stond Nederland met 3-4 voor, na treffers van Jasper van Halderen, Nabil Azzangui en opnieuw Van Londen. Na rust maakte Letland opnieuw gelijk, om in de laatste minuut alsnog de overwinning binnen te slepen: 6-4. “Ik denk dat wij voetballend gezien de betere ploeg waren. Heb echt veel goede dingen gezien, alleen ging er verdedigend nog wel eens wat fout. Zes tegendoelpunten is te veel.” 

Donderdag is Wit-Rusland vanaf 19 uur de volgende tegenstander.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0