0 0
Leestijd:3 Minuten, 27 Seconden

Op Vastelaovends-vrijdag stond er voor ZVV Beringe/Second Go Electro een uitwedstrijd op het programma tegen FC Botafogo. Waar een deel van de speelronde al op woensdag was gespeeld, bleek het voor coach Tim van Ophoven geen probleem om een goede selectie op te trommelen. Onder deze spelers ook weer Hicham Berraqui, die een week eerder inviel en zo’n indruk achterliet dat hij direct weer op het formulier stond.

Bron: ZVV Beringe – 📷 Henny Joosten

In Eindhoven trof ZVV Beringe het sterke Botafogo, een ploeg die wisselvallig presteert maar ook de topscorer van de competitie in huis heeft met Mo Gigold. Ook versloegen ze enkele weken geleden nog Eredivisionist FC Marlène in de beker. ZVV Beringe wist waar het aan toe was en begon dan ook scherp aan de wedstrijd.

Toch liep de ploeg te ver achteruit in de eerste minuten, waardoor het eerste gevaar van de thuisploeg kwam. Ze besloten ZVV Beringe vroeg onder druk te zetten, waardoor het grootste deel van het spel zich afspeelde op de Beringse helft. De dreiging kwam vooral vanuit de thuisploeg, maar de verhouding in kansen was minimaal gelijk. In de uitbraken kwamen onder andere Lucas den Mulder, Guus Dielissen en Bjorn Korsten dichtbij een doelpunt. Het uitblijven van doelpunten kwam ook door het goede optreden van beide doelmannen.

EINDSTAND

In de tweede helft kwam de wedstrijd dan toch al snel los. Na 2 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Vanuit een corner werd de bal hard voorgeschoten en op dubieuze wijze in het doel gewerkt. Via de arm plofte de bal in het doel, maar de snelheid waarmee dit gebeurde zorgde ervoor dat scheidsrechters niet optraden, 1-0. Echter ging ZVV Beringe niet bij de pakken neerzitten en dacht ‘wat zij kunnen, kunnen wij ook’ en zo bleek.

In dezelfde minuut viel de bal op een soortgelijke wijze binnen, alleen ging die niet via een arm maar via het lichaam van een speler van de thuisploeg, 1-1. De wedstrijd leek los te komen en beide ploegen schakelden nog een tandje bij. Het was weer de thuisploeg die op voorsprong kwam na een makkelijk gegeven vrije trap. Waar de scheidsrechters aan de andere kant geen vrije trap gaven, werd nu in een soortgelijke situatie het spel wel onderbroken. Botafogo wist hier raad mee en kwam op voorsprong, 2-1.

Zoals gezegd leek de wedstrijd los te komen, maar niets bleek minder waar. ZVV Beringe ging namelijk steeds beter spelen en drong de thuisploeg achteruit. Kris Hermans was met een schot voorlangs dichtbij en ook Ilias Amhaouch miste op een haar na. Botafogo was nog dichtbij met een schot op de paal, maar ook die trof geen doel.

In de laatste 3 minuten ging ZVV Beringe met volle pressie naar voren en dit resulteerde in een aantal grote kansen. Eerst was het Ilias Amhaouch die de bal zelf veroverde en vanaf de middenlijn een-op-een met de keeper ging. De keeper bleek een sta-in-de-weg. Snel hierna was het Kris Hermans die in een uitbraak Lucas den Mulder en Guus Dielissen over het hoofd zag. In plaats van af te leggen schoot hij de bal wild over het doel. In de slotminuut golfde het spel op en neer, maar kwam ZVV Beringe niet meer tot de gelijkmaker.

Een jammerlijk resultaat, want onze mannen hadden meer verdiend. De werklust was ook deze wedstrijd weer aanwezig en zal doorgetrokken moeten worden om uit deze lastige fase te komen. Volgende week komt Excelsior ’31 op bezoek in Panningen. De heenwedstrijd werd in de slotseconden verloren met 3-2, dus ZVV Beringe is gebrand op revanche.

Meer info: Eerste Divisie C