Libertas laat steken vallen in de strijd om de derde plaats – 📷 Meint de Vries Fotografie

0 0
Leestijd:1 Minuten, 55 Seconden

Libertas VR1 verloor afgelopen vrijdagavond geheel onnodig van ZVG/Cagemax uit Gorinchem. Hoeveel 100 procent kansen heb je nodig om een wedstrijd over de streep te trekken zal coach Symen Abe Hoekstra hebben gedacht na afloop van de met 2-3 verloren wedstrijd.

Bron: zv Libertas – 📷 Meint de Vries Fotografie

Drie keer was de lat het eindstation. Een aantal keren doken speelsters alleen op voor keepster Angel Verschoor. Met kunst en vliegwerk haalden de verdedigers van ZVG ballen van de doellijn. En dan zat het scoreverloop ook nog eens niet mee.

Door dom balverlies van keepster Veselina Bukina kwam Libertas al vroeg op achterstand. Patricia Looijen profiteerde optimaal van dit buitenkansje: 0-1. De 1-1 van Jildou Koning was het resultaat van een prachtige aanval. Voor rust had Libertas het karwei al af moeten maken maar kreeg zelf het deksel op de neus. Weer was het de dekselse Patricia Looijen die optimaal profiteerde van geschutter in de verdediging. Nu kon zij scoren uit een corner. Plaaggeest Looijen verzuimde voor rust de 1-3 te scoren.

vr 9 februari 2024-20:30
Ruststand: 0-0 INCL. 2 VERSLAGEN
zv Libertas / Damstra Installatietechniek VR
2
ZVG / Cagemax VR
3
EINDSTAND

In het begin van de tweede helft kreeg Sam Bosma een ogenschijnlijk niet te missen kans. In plaats van de bal in het doel te rossen, nam zij de bal nog aan en voorkwam daarna een uitgestoken been van de tegenstander de gelijkmaker. Griffith Vaissaire vergrootte vervolgens de marge tot twee doelpunten. Libertas rijgde in het laatste deel van de wedstrijd de kansen aan elkaar. Pas toen Symen Abe Hoekstra besloot om Marissa Elzinga als keepster mee te laten voetballen, viel er een doelpunt van Jeanine Bosma. Maar deze kwam te laat om alsnog een punt uit het vuur te slepen.

De wedstrijdbal werd gesponsord door Nienhuis Sport uit Marum. Ook dank aan de wedstrijdsponsors DSO administratie en Autopoetscentrale Leen Bosgraaf.

Meer info: Eredivisie Vrouwen

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P