0 0
Leestijd:1 Minuten, 28 Seconden

De Nederlandse zaalvoetballers hebben maandag een ruime overwinning geboekt op Malta. In Valletta werd het in een oefenwedstrijd 2-7. Dinsdag staat de tweede ontmoeting op het programma. Een vrolijk weerzien in Valletta, de hoofdstad van Malta. Daar trof het Nederlands zaalvoetbalteam de Maltezen, waarbij Vic Hermans aan het roer staat. Hermans was in het verleden de keuzeheer bij het Nederlands team, in de tijd dat huidig bondscoach Max Tjaden international was.

KNVB Media

Icoon

Hermans is een icoon in het Nederlandse zaalvoetbal. Zelf was hij 11 jaar international. Hij nam afscheid na de verloren WK-finale van 1989, waarbij Nederland tweede werd. Daarna zat hij liefst 122 keer op de bank als bondscoach van Oranje.

“Het was leuk en prettig om Vic weer eens te zien”, vond Tjaden. Hans Schelling overhandigde Hermans namens de KNVB voor de wedstrijd een Haasje.

Weinig moeite

Oranje kende weinig moeite met de thuisploeg. Na één helft was er al een ruime marge ontstaan: 1-6. Opvallend genoeg waren er 6 verschillende doelpuntenmakers, te weten Yoshua St. Juste, Youssef Makraou, aanvoerder Zaid El Morabiti, Karim Mossaoui en Jordany Martinus. De 0-5 was een eigen doelpunt.

“De eerste helft was geweldig. We verdedigden opportunistisch en dwongen hen om de lange bal te spelen. Dat werkte goed”, had Tjaden gezien.

Kantelpunt

Gek genoeg was de 1-6, enkele seconden voor rust, een kantelpunt. “Het was na dat tegendoelpunt stil in de kleedkamer. Dat had ik niet verwacht. En het lukte mij ook niet meer om de sfeer te veranderen.”

Na rust haalde Oranje niet meer het niveau van daarvoor en scoorde het nog één keer. Mo Attaibi zorgde voor de eindstand: 2-7.

Dinsdag 25 september a.s. (vanavond) is wedstrijd nummer twee, om 18.30 uur wordt er afgetrapt.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0