Oranje Doven Futsal moet ook zwichten voor Italië (incl. 🎥) – 📷 Marcel Koopmans

0 0
Leestijd:1 Minuten, 28 Seconden

Het Oranje Doven Futsalteam verliest de laatste poulewedstrijd tegen Italië met 9-1 en sluiten de Winter Deaflympics 2024 af met een doelsaldo van -18 (4 voor, 22 tegen) over 3 wedstrijden, waarmee het helaas niet de verwachte Spelen is geworden waar op was gehoopt.

Italië is uiteraard ook een land dat de nodige goede spelers heeft en niet voor niets vice-Europees kampioen van 2022 is, maar het werd ze –met name in de 1e helft– wel heel makkelijk gemaakt.

Na 20 minuten zuivere speeltijd stond er namelijk al een 7-0 achterstand op het scorebord. Gelukkig werd er in de 2e helft beter gespeeld/gepresteerd, waardoor er slechts 2 tegentreffers geincasseerd werden, waar helaas maar één van Nederland tegenover stond.

De uiteindelijke 9-1 uitslag was gezien het spelbeeld dan wel de juiste verhouding, maar had –naar mijn idee– echt niet zo hoog uit hoeven te vallen.

Wereldkampioen Iran had de handen vol aan gastland Turkije, maar kon in de laatste minuten een 3-1 achterstand nog ombuigen in een 3-3 gelijkspel, waardoor Iran en Italië doorgaan naar de 1/2 finales.