Oranje Doven Futsal verliest kansloos van regerend wereldkampioen Iran (incl. 🎥) – 📷 Marcel Koopmans

0 0
Leestijd:3 Minuten, 7 Seconden

Vooraf was het wel bekend dat het een hele zware dobber zou worden, want winnen van regerend wereldkampioen Iran doe je niet zomaar.

Om te beginnen moet het wel even van mijn hart dat ik verbaasd was dat de wedstrijd al zo “vroeg” begon (gelukkig ben ik altijd een “vroege vogel”), aangezien in diverse media 14.00 uur als aanvangstijd was aangegeven.

De wedstrijd was –helaas– vrij eentonig, uiteraard door de kwaliteiten van Iran, maar mede omdat Nederland aanvallend niet echt een vuist kon maken en ook omdat Nederland te veel respect had voor Iran en zich (daardoor?) verdedigend te ver in liet zakken. Verdedigend was het dan ook een groot verschil: Nederland dat verdedigend (heel) klein stond en zich ver in liet zakken, en Iran dat de druk al vroeg opvoerde op de helft van Nederland, waardoor Nederland vaak de lange bal moest spelen en dan ook nog eens veelal middels (lange) uitworpen van de doelman.

Winter Deaflympics 2024
za 2 maart 2024
- 08:30
Iran
6 0
Nederland (Doven)

In de 5e minuut werd de 1-0 gescoord; een diagonale pass werd door een speler van Nederland van richting veranderd en belandde tegen de lat, de rebound werd nog door de doelman gestopt maar de rebound daaropvolgend was doeltreffend. Het tweede doelpunt van Iran werd vanuit een intrap gescoord, waarbij de doelman werd verrast met een hard schot dat via zijn schouder hoog in het net van het doel belandde. Even daarna werd er slecht uitverdedigd waarvan Iran goed profiteerde; met eens “punter’ werd het 3-0. Het vierde doelpunt werd gescoord na een individuele actie met daaropvolgend een gericht schot in de lange hoek van de doelman. Deze 4-0 werd tevens de ruststand.

Na rust stond Nederland iets beter en kon het voorkomen dat het een doelpuntenfestijn zou worden. De 5-0 was in de 28e minuut een momentje van onoplettendheid bij Nederland; een snel genomen vrije trap belandde bij een vrijstaande speler van Iran die hier dan ook goed van profiteerde middels een onhoudbare bal in de verre hoek. Uiteindelijk werd in de 39e minuut de 6-0 uitslag bepaald vanuit een hoekschop, waarbij de bal uiteindelijk wat gelukkig bij een speler van Iran kwam en hij met een kopbal de verdediging en doelman kon verrassen.

Als slotpleidooi wil ik overigens wel vermelden dat Nederland zich de hele wedstrijd kranig heeft geweerd tegen het offensief van regerend wereldkampioen Iran (!!!) en dat de doelman “z’n mannetje” stond, want hij heeft echt heel veel afstandschoten gepakt/gestopt.

Dus nu op naar tegenstander 2: gastland Turkije, dat met dezelfde cijfers van Italië heeft verloren. Deze wedstrijd wordt maandag 4 maart a.s. gespeeld. om 16.00 uur.