Oranje verliest van sterk spelend Kazachstan

0 0
Leestijd:1 Minuten, 2 Seconden

Het Nederlands zaalvoetbalteam begon met vertrouwen aan de wedstrijd tegen Kazachstan, echter al heel snel was er een achterstand. Kazachstan verrastte een ieder van Oranje met een afstandschot.

Kazachstan was vanaf het begin de betere, zette constant hoog druk op de speelhelft van Oranje en was bij balbezit met de veelal meevoetballende doelman Higuata een zeer lastige tegenstander voor Oranje. Het was dan ook de doelman van Kazachstan die middels een afstandschot de 0-2 op het scorebord liet zetten. Deze stand werd tevens de ruststand.

Na rust een kopie van de 1e helft. Kazachstan scoorde binnen de minuut de 0-3 en nam daarmee definitief afstand van Oranje. Hierna belandde een vrije trap van Martinus Jordany op de paal en volgde al vrij snel daarop de 0-4.

Oranje probeerde middels een vliegende keep de stand toch wat draaglijker te maken, echter aanvoerder Yoshua St Juste kon in de slotseconden doelman Higuata niet passeren, waarna Kazachstan via de counter de bal in een leeg doel kon schieten en de eindstand op 0-5 bracht.

Een hoge uitslag tegen Albanië en een sportieve plicht van Kazachstan (door te winnen van Roemenië) kunnen er nog voor zorgen dat Oanje alsnog de 2e ronde bereikt.