Oranje zaalvoetbalsters opnieuw te sterk voor Tsjechië

0 0
Leestijd:1 Minuten, 42 Seconden

Sittard – De zaalvoetbalsters van het Nederlandse team hebben het tweeluik met Tsjechië prima afgesloten. Net als een dag eerder werd er in Sittard vier keer gescoord: 4-1. Coach Marius Privee gebruikte de tweede oefeninterland om enkele andere speelsters aan het werk te zien. Zo kreeg keeper Jantien van der Zijden van Futsal Apeldoorn een plekje in de basis.

Productieve minuut

Minuut 9 van de eerste helft was een productieve. Eerst opende Bouchra Moudou de score en niet veel later was het opnieuw raak. Ditmaal was het Arte Brueren die succesvol was: 2-0. Wat de Tsjechische ploeg een dag eerder niet lukte, daar slaagde het nu wel in: scoren. Een minuut na de dubbele treffer van Oranje, verkleinde Tereza Honkova de marge tot slechts één.

Nancy Loth schudt een tegenstander af – FOTO: KNVB Media

Op slag van rust maakte Laura de Groen – die een dag eerder tot één van de zes debutanten behoorde – haar eerste interlanddoelpunt. Zodoende was het verschil weer twee: 3-1.

Slotakkoord

Jessie Prijs zorgde in de tweede helft voor het slotakkoord, door de 4-1 aan te laten tekenen. Al met al kunnen de zaalvoetbalvrouwen terugkijken op twee geslaagde wedstrijden.

Jessie Prijs maakte de 4-1 – FOTO: KNVB Media

Vond ook Privee. “We waren weer de betere ploeg. Verdedigend hebben we weinig kansen weggegeven, al kregen we zelf iets minder kansen dan zondag. Ik zie veel potentie in deze groep. De speelsters zijn gretig en proberen de meegekregen taken goed uit te voeren. Daarin maken we echt stappen. Dus het waren twee goede wedstrijden.”

Op 10 februari 2019 komen de vrouwen opnieuw in actie, dan is België de opponent.

Scoreverloop/statistieken:
9′ Bouchra Moudou (1-0)
9′ Arte Brueren (2-0)
10’ Tereza Honková (2-1)
20′ Laura de Groen (3-1)
23’ Denisa Skáliová (gele kaart)
24′ Amber Bandringa (gele kaart)
29′ Jessie Prijs (4-1)
34′ Laura de Groen (gele kaart)
36′ Aaike Verschoor (gele kaart)