Overtuigend ZVV Urk laat geen spaan heel van Futsal Emmeloord (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 5 Seconden

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben afgelopen vrijdagavond op overtuigende wijze de polder derby gewonnen. In Emmeloord waren de Urkers met maar liefst 0-6 te sterk en boekten èèn van hun mooiste overwinningen in de afgelopen jaren.

Bron/Foto: ZVV Urk

Stand
Het spel was de afgelopen weken zeker niet slecht te noemen aan Urker zijde. Vaak kon er goed meegedaan worden met de tegenstander, vooral als deze op papier iets sterker waren, maar bleven de resultaten uit. Ook tegen mindere tegenstanders werd niet altijd het gewenste resultaat geboekt, waardoor De Kof 1 de afgelopen speelrondes op de ranglijst misschien wel onder hun stand bivakkeerden, met de onderste ploegen in zicht.

Met grote belangen vooraf werd de polder derby afgelopen vrijdag gespeeld. Futsal Emmeloord moest een resultaat behalen om aansluiting te behouden met de middenmoot, terwijl De Kof 1 bij een overwinning uitstekende zaken kon doen, door de onderste ploegen op flinke achterstand te zetten.

Overtuigend
Maar het niveau-verschil tussen de nummer 9 (Urk) en nummer 10 (Emmeloord) van de Eerste divisie A was afgelopen vrijdagavond groot. Behoudens een aftastende openingsfase, was het ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 wie de gehele wedstrijd domineerde. Die thuisploeg kwam er niet aan te pas in de Bosbadhal en moest zes tegengoals incasseren, waar aan Urker zijde niets aan gestolen was. De score had zelfs in de dubbele cijfers kunnen oplopen, ware het niet dat De Kof 1 in de eerste helft enkele goede mogelijkheden onbenut liet.

Daar tegenover kon Futsal Emmeloord bijster weinig tegenin brengen. Enkele speldenprikjes konden de Urker verdediging nauwelijks laten wankelen. De thuisploeg miste wel een enkele steunpilaar door een blessure en schorsing, maar kon evengoed een aardig team op de been brengen, zij konden een Urker feestje in Emmeloord niet voorkomen.

Publiek
Veel Urkers wisten de gang naar de Bosbadhal te maken en ook Futsal Emmeloord kon rekenen op de nodige support, wat resulteerde in een mooie sfeer en voor De Kof 1 een geweldige avond.

Zoals al eerder geschreven speelde de selectie van coach Herman Spel een puike wedstrijd. Bleef het van begin tot het einde zeer gedisciplineerd, stond het tactisch erg sterk en wist men veelvuldig het net te vinden. Al met al een wedstrijd/avondje voor in de boeken. 

Als spelers en staf dit niveau weten vast te houden, kan Bakkerij de Kof 1 nog een mooie sprong maken op de ranglijst en zullen er nog mooie wedstrijden volgen.

Meer info: Eerste Divisie A

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P