Pro Futsal Club verrast koploper vv Pernis in Schiedam

0 0
Leestijd:2 Minuten, 13 Seconden

Na de bekerwinst tegen vv Pernis slaagde Pro Futsal Club er vrijdag opnieuw in om de thuisclub een nederlaag toe te brengen. De overwinning van de ploeg uit Apeldoorn zorgt ervoor dat de onderlinge verschillen klein blijven in de Eredivisie zaal voor vrouwen.

Marius Privee  KNVB Media

In Leek streden KTP Nieuw Roden en Drachtster Boys om de tweede plek. In een goede wedstrijd met veel strijd, kansen en emotie nam de thuisclub de leiding door Martine Kooiker. Het was Jessie Prijs (DB) die uit de draai de gelijkmaker binnen schoot. Vijf minuten voor de wissel schiet Amber Bandringa (NR) binnen uit een vrije trap en gaan beide ploegen rusten met een 2-1 stand. In de 2e helft loopt de ploeg van Andy de Jong uit naar 3-1 door een klutsgoal. De Friezinnen vochten zich door Jessie Prijs en Bernou Hylkema terug naar 3-3. Spanning neemt toe. Renee Huizinga schiet blauwen naar 4-3  en het wordt ook nog 5-3 door Martine Kooiker. Jessie Prijs (DB) schiet ruim 1 minuut voor tijd de 5-4 binnen. Dit is ook de eindstand.

In sporthal Waardergolf verloor Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau van concurrent Zuidoost United. De bezoekers namen een 0-2 voorsprong door Michelle Playfair en Bouchra Moudou. Ondanks kansen slaagde de thuisploeg pas vlak voor de wissel de 1-2 te scoren dankzij Danique Nagel. Na de wissel bleef de ploeg van Wouter Moraal aanvallen. Aaike Verschoor schoot van 10-meter de gelijkmaker binnen.  Michellle Playfair (Zou) scoorde snel daarna 2-3.  Na een rode kaart voor Michelle Playfair (Zou) benutte Lotte Bijl de 10-meter trap. Het thuisteam zocht de winnende, maar Latoya Mitchel (Zou) schoot haar ploeg naar 3-4.

Avanti/Keuning Advocaten kreeg in Stiens bezoek van Hovocubo. De thuisploeg koos voor de verdedigende stellingen en werd het zoeken naar een gaatje voor Hovocubo. De bezoekers namen een 1-4 voorsprong. Na de wissel bleef dit verschil behouden en werd het uiteindelijk 3-7 voor Hovocubo.  Voor de bezoekers scoorden Benthe Huijsman (3), Nathalie Merts (2), Suzanne Deckers en Annelies de Blok van der Veen.

FC Gelre wist tegen Drs Vijfje voor de eerste keer drie punten thuis te houden. Beide ploegen begonnen slordig aan de wedstrijd. De thuisploeg hervond zich en nam een 3-0 voorsprong door een eigen doelpunt, Judith Westervelt en Larissa Bijmolt. Na de wissel scoorde Vijfje de 3 -1. De Groningse studenten zetten vroeg druk en kreeg kansen. Echter was het Iris Thus die 4-1 maakte. Larissa Bijmolt kreeg rood en de bezoekers profiteerden door 4-2 te scoren. De spanning nam toe. Angela van Rooy schoot tenslotte de bevrijdende 5-2 binnen.