Reiger Boys komt net te kort bij start Eredivisie Vrouwen

0 0
Leestijd:1 Minuten, 57 Seconden

Bij de start van de Eredivisie Vrouwen in het zaalvoetbal heeft Reiger Boys de punten niet in eigen huis weten te houden. Het jonge, vernieuwde team van trainer/coach Niña George-Koek toonde in de thuiswedstrijd tegen promovendus Exstudiantes een fors portie strijdlust, maar kwam uiteindelijk net tekort (3-4).

Paul van der Molen  DP Sportfotografie

Vooraf had George-Koek al aangegeven dat het wel eens een moeilijk seizoen kon worden voor Reiger Boys, maar dat ze alle vertrouwen had in de selectie. ,,Wij hebben zeker niet het beste team van de Eredivisie, maar wel met de grootste talenten en ik ben er van overtuigd dat deze ploeg nog menig team gaat verrassen dit seizoen”. Na de fikse bekernederlaag bij Alkmaar/Sportstars (7-2) van een week eerder mocht haar ploeg vrijdagavond starten aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie.

Van tegenstander Exstudiantes uit Zwolle was weinig bekend, maar al snel werd duidelijk dat beide ploegen niet voor elkaar onder deden. De gasten namen weliswaar een voorsprong via Karin Tersteeg, maar deze werd na een vlot lopende aanval alweer teniet gedaan door de gelijkmaker van Anika Schulte. Nadat Exstudiantes opnieuw op voorsprong kwam via Jonneke Sterk ontbrak bij Reiger Boys het geluk om opnieuw langszij te komen. Myrusha Victoria was dichtbij de gelijkmaker, maar mikte net naast en even later werd een hard schot van Sanne Brand uitstekend gepareerd door keepster Annet Bolk, waardoor men de rust inging met een 1-2 stand.

Na de pauze zat het de thuisploeg evenmin mee. Eerst was het Brand die de bal ongelukkig in eigen doel schoot en even later zorgde Tersteeg met haar tweede treffer voor de 1-4. Hiermee leek de wedstrijd beslist, maar de talenten van Reiger Boys weigerden te capituleren en knokten zich terug in de wedstrijd. Via vrije trappen van Chantal Hendriksen en Sanne Brand vond men de aansluiting. Wat volgde was een spannende slotfase met kansen over en weer. Terwijl keepster Jacky Reus van Reiger Boys een paar puike reddingen in huis had, ontbrak aan de andere kant met name bij aanvoerster Lotte Bijl het geluk met een drietal doelpogingen waardoor Exstudiantes de punten mee naar Zwolle nam.

Scoreverloop:

0-1 Karin Tersteeg
1-1 Anika Schulte
1-2 Jonneke Sterk
1-3 Sanne Brand (e.d.)
1-4 Karin Tersteeg
2-4 Chantal Hendriksen
3-4 Sanne Brand
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P