Reiger Boys speelt zich veilig tegen Avanti

0 0
Leestijd:1 Minuten, 1 Seconden

De nummer 9 ontvangt de nummer 11 vandaag in de Eredivisie van de zaal. In Heerhugowaard wil Reiger Boys zich vandaag veilig spelen en Avanti wil zelfvertrouwen opdoen voor de Play Off om in de Eredivisie van de zaal te blijven.

In de eerste helft zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd en spelen beide teams heel compact. In de twaalfde minuut krijgt Chantal Hendriksen van Reiger Boys de kans om uit te halen en schiet de 1-0 binnen.

In de tweede helft is het spelbeeld gelijk en beide teams krijgen weinig uitgespeelde kansen. Het zijn voornamelijk schoten van afstand van de thuisclub en combinaties van de bezoeksters. Halverwege de tweede helft maakt Zoyla Barendse uit een counter de 2-0. Daarna gooit Avanti extra energie in de strijd en krijgt ook mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Gryteloek Hansma raakt de lat bij een hard schot op doel.

Datzelfde lot treft haar penalty die Avanti krijgt als er hands wordt gemaakt door Reiger Boys. Daarmee krijgt Avanti geen beloning voor het harde werken in een wedstrijd waarin minimaal een gelijkspel verdiend was geweest.

Volgende week sluiten de dames van Avanti de reguliere competitie in Stiens af met de Friese kraker tegen Drachtster Boys.