Remise FC Gonemo/Redox in spannend duel

0 0
Leestijd:1 Minuten, 35 Seconden

WINTERSWIJK – De zaalvoetballers van Gonemo hebben in het duel tegen Drienerlo uit Enschede behoorlijk veel last gehad van het houtwerk. In een spannende wedstrijd deelden beide opponenten de punten, 2-2.

Eddy Marwa

Houtwerk
Het was bijna niet meer bij te houden hoe vaak Gonemo paal en lat raakte. Een sterk begin leek een prima voorbode te zijn voor een goed resultaat, echter het liep anders. Gonemo kreeg de bal maar niet in het netje, omdat het houtwerk de thuisformatie behoorlijk parten ging spelen.

De scoringskansen waren voor Gonemo, maar deze gingen er gewoonweg niet in. Een ongeschreven voetbalwet zegt dat daar waar de kansen niet worden benut, de doelpunten aan de andere kant vallen. Drienerlo deed een beroep op deze ongeschreven regel en liet zien hoe om te gaan met kansen. De ploeg uit Enschede nam namelijk voor rust de leiding.

Ook na de pauze bleef Gonemo last houden van het houtwerk, want Gonemo-aanvoerder Nick Houwers schoot de bal op de lat en Menno Stemerdink raakte de paal bij diens afronding. Opnieuw gaf Drienerlo de gastheren les in effectiviteit door de voorsprong te vergroten, 0-2.

Wanhopig
Gonemo moest vanaf dat moment kiezen voor opportunisme. Bijna wanhopig viel de thuisformatie aan in de hoop het geluk een keer aan diens zijde te krijgen. Dimitri Dekker bracht licht in de duisternis toen hij tien minuten voor tijd de bal oppikte vanaf eigen helft en met een meedogenloze uithaal voor de aansluitingstreffer zorgde.

Spannend
De klok tikte verder en Gonemo ging onverdroten door op zoek naar in ieder geval de gelijkmaker. Deze viel uiteindelijk in de slotseconden van deze meer dan spannende wedstrijd. Een genomen hoekschop van Ab El Jadouni kwam bij de mee opgekomen Nick Houwers terecht. De Gonemo-aanvoerder bedacht zich geen moment en schoof de bal strak tegen de touwen. Dit was tevens het laatste wapenfeit, waardoor Gonemo en Drienerlo de punten deelden, 2-2.