ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 laat geen spaan heel van Futsal Marum

0 0
Leestijd:2 Minuten, 6 Seconden

Een week na het 2-2 gelijkspel tegen WMC, hebben de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 orde op zaken gesteld door met 8-0 te winnen van Futsal Marum. In Sporthal de Schelp kreeg het publiek vooral in de tweede helft een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld.

Hendrik Brands  ZVV Urk

Flitsende start
De bezoekers uit Marum,  wie aantraden zonder hun Belgische-sterspeler Jordy Kailie, hoopte met o.a. de gebroeders Donker op een stunt in Sporthal de Schelp. Deze illusie werd al vrij snel aan diggelen geschoten door Jelbert Loosman. Met twee goals in de beginfase, zorgde de Urker-aanvoerder voor een snelle 2-0 voorsprong.

Het was De Kof 1 wat het spel dicteerde, en ook de kansen kreeg. Toch kwamen de Urkers in het restant van de eerste helft niet meer tot scoren. Futsal Marum daarentegen probeerde wel te voetballen, maar was kwalitatief niet bij machte om de Urker-verdediging te verontrusten. De bezoekers kregen één grote kans, maar aanvoerder Marc Boonstra schoot op de paal, waardoor er geen aansluitingstreffer viel te noteren.

Doelpuntenfestijn
Ook na rust bleef de thuisploeg aanvallend spelen. De selectie van coach Herman Spel was niet van plan om met een 2-0 voorsprong achterover te leunen, en kon in de eerste minuut van de tweede helft opnieuw een doelpunt vieren. Het was Jelle Zeeman wie na een fraaie crosspass van Kees de Boer kon scoren.

Met een 3-0 voorsprong was het verzet van de tegenstander uit Marum gebroken en was hun geloof op een goed resultaat verkeken. Een sterk optreden van uitblinkers Jelbert Loosman en Kees de Boer zorgden ervoor dat de score flink werd opgevoerd. Na de 4-0 van Klaas Jelle Romkes, was het Jelbert Loosman wie de 5-0 liet aanteken en bovendien een hattrick op zijn naam schreef.

Ook Jan Kramer mocht twee doelpunten op het wedstrijdformulier noteren. Met de 6-0 en 8-0 pikte de ervaren-aanvaller zijn doelpunten mee. Tussendoor was het Klaas Jelle Romkes wie zorgde voor de 7-0, wat ook zijn tweede doelpunt van de avond betekende.

Tevreden
Na afloop kon coach Herman Spel niet anders dan tevreden zijn over het optreden van zijn selectie. Na de zeperd van vorige week, wist De Kof 1 weer haar rug te rechten en Marum met een dikke nederlaag huiswaarts te sturen.

Komende vrijdag speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 wederom een thuiswedstrijd. In Sporthal de Schelp is dat Futsal Delfzijl te gast. Deze wedstrijd begint voor één keer om 20.00u.