0 0
Leestijd:2 Minuten, 12 Seconden

De zaalvoetballers van Oranje zijn in 2020 nog altijd ongeslagen. In de derde oefeninterland van het nog prille jaar werd in Alkmaar met 3-3 gelijkgespeeld tegen België.

Bron: OnsOranje (Foto: KNVB Media)

Met nog drie minuten op de klok valt het massaal opgekomen publiek in de Hoornse Vaart toch wat stil. België komt op een 3-1 voorsprong en het oefenduel lijkt gespeeld. Achteraf is de derde tegentreffer slechts het startsein van een spectaculaire slotfase.  

Uitnodiging

Beide formaties waren in Alkmaar op uitnodiging van Peter Koch, organisator van het befaamde Handsome Eight-toernooi. Dat zaalvoetbalevenement beleefde in december zijn 45e en laatste editie en de interland was het slotstuk hiervan. 

Nederland opende in Alkmaar aardig en wist enkele goede mogelijkheden te creëren. Said Bouzambou was in eerste instantie te onbaatzuchtig en schoot later naast. In het vervolg van de eerste helft had België de overhand. De zuiderburen profiteerden optimaal van onnodig Nederlands balverlies en kwamen via Rahou Omar en Diniz Pinheiro Lucas op 0-2. 

Bal tussen de palen

Ook aan het begin van de tweede helft kreeg Oranje kans om te scoren. Zover kwam het echter nog niet. Mats Velseboer speelde een aanval niet goed uit, Amir Molkârâi kwam een teenlengte tekort en Jordany Martinus schoot hoog over. Zoals de internationals sowieso moeite hadden om de bal tussen de palen te krijgen. 

Vijf minuten na de hervatting was het dan eindelijk wél raak. Lahcen Bouyouzan tikte een goede voorzet van Mo Attaibi binnen: 1-2. Aan de overkant kreeg doelman Barry de Wit – hij verving Manuel Kuyk – de kans om zich te onderscheiden. Zo kreeg hij terecht applaus na een spectaculaire redding. Niet veel later zag hij een knal van Belgische komaf op de lat uiteen spatten. 

Minuut 37 was met drie treffers bijzonder spectaculair. België leek het duel via Dahbi Reza te beslissen, maar vanaf de aftrap maakte Molkârâi er 2-3 van. Dat het in het zaalvoetbal snel kan verkeren, bewees Said Bouzambou, die snel hierna de 3-3 maakte. 

Extra veldspeler

Oranje ging met een extra veldspeler op jacht naar de overwinning en was via Bouyouzan erg dichtbij nieuw succes. De bal teisterde echter de lat en dus moest bondscoach Max Tjaden genoegen nemen met een remise.

“Chapeau voor de veerkracht die de spelers getoond hebben”, aldus de keuzeheer. “Ik denk dat het publiek een leuke wedstrijd heeft gezien. Met een beetje geluk winnen we deze wedstrijd ook nog.”

Twee zeges in Denemarken

Oranje speelde vorige week ook al twee interlands. In Denemarken werden twee overwinningen geboekt. In Aarhus werd het achtereenvolgens 5-2 en 4-2. 

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0