0 0
Leestijd:2 Minuten, 3 Seconden

De ontlading was duidelijk zichtbaar bij de spelers van het Nederlands zaalvoetbalteam. Pas in de laatste minuut ontdeed Oranje zich zondag van Denemarken, tijdens het tweede oefenduel in Aarhus. Dankzij een prachtige aanval – afgrond door Jorg Ooievaar – en een eigen doelpunt in de slotseconden werd het 4-2 voor de equipe van Max Tjaden. “Winnen verveelt niet.”

Bron: OnsOranje (Foto: KNVB Media)

Het was de tweede krachtproef in vierentwintig uur, na de 5-2 overwinning een dag eerder. Toen had Nederland enkele bevliegingen van uitblinker Amir Molkârâi nodig voor een overwinning. Zondag moest de zege uit de tenen komen. Terwijl het daar aanvankelijk niet naar uitzag.

Flash

Net als een dag eerder was Molkârâi op stoom. Hij zorgde voor de 1-0 ruststand. Ilias Bouzit gleed de bal na rust op prachtige wijze binnen uit een intrap. “Dat is zeker geen toeval. Het is één van onze vaste patronen. We noemen het ’the Flash’. Het houdt in dat je eerst naar binnen gaat, en daarna naar buiten. Dan is er ruimte en kan de bal gespeeld worden.” 

Maar de Denen gaven niet op. Hoewel wat lager in ranking bracht de geleverde energie ze twee doelpunten: 2-2. “Wij wilden per se twee keer winnen, dus voor ons was het al snel duidelijk dat we de laatste met een extra veldspeler gingen spelen.” Die kwam er ook, in de persoon van routinier Mo Attaibi. “Op dat moment dwongen we de 3-2 echt af”, vond Tjaden. 

Na een prachtig opgezette aanval gaf Jorg Ooievaar bij de tweede paal het beslissende zetje: 3-2. Met een berg van ontlading tot gevolg, bij alle vijf de spelers. “Mooi dat juist een jonkie als Jorg dan de beslissing brengt. Hij is sinds dit seizoen pas bij het team. Je ziet hem groeien, beter worden. Hij absorbeert de informatie die hij krijgt, luistert heel goed. Dat werkt heel prettig.” 

Winnen

Na het eigen doelpunt van de Denen kreeg Nederland nóg twee opgelegde kansen, maar het bleef bij 4-2. “We zijn heel blij met de overwinningen. Weet je wat het is? Winnen verveelt niet en verliezen went niet. Dit zijn prima overwinningen en daar kunnen we mee verder. Het is een mooie manier om de weg richting het EK in 2022 in eigen land in te slaan.” 

Die weg wordt volgende week al vervolgd, als Oranje volgende week zondag in De Hoornse Vaart (Alkmaar) tegen België speelt. Aanvang is 16:00 uur.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0