0 0
Leestijd:1 Minuten, 12 Seconden

Door blessures en vakantieperikelen moest coach Jouke Dantuma noodgedwongen een beroep doen op drie debutanten in de wedstrijd tegen Nieuw Roden VR2. Dit waren Geertje Bijlsma, op het veld uitkomend bij de jongens van Zwaagwesteinde JO15-1 en de beide Be Quickers (veld) Mirthe Bouma en Ingrid van Wal. Ondanks de 3-2 nederlaag kan Libertas –en met name de drie nieuwelingen– terugzien op een uitstekende wedstrijd.

Bron: z.v. Libertas (Foto: z.v. Libertas)

In de eerste helft was het Libertas dat compact verdedigde waardoor Nieuw Roden nauwelijks kansen kon creรซren. In de counter waren de Friezinnen levensgevaarlijk. Tegen de verhoudingen in nam Nieuw Roden de leiding, maar Ingrid van der Wal wist de schade iets later weer te herstellen.

Na twee minuten voetballen in de tweede helft kreeg Neeltsje Visser vrije doorgang en zette Libertas fraai op voorsprong. Dezelfde speelsters moest een minuut later onnodig balverlies compenseren met een overtreding. De terechte gegeven penalty werd benut door Nikki Bosman. Geen minuut later nam Nieuw Roden brutaal de leiding en startte Libertas de achtervolging. Daarbij kreeg het een aantal grote kansen. Maar zowel Willy de Jong, Rafaela Dijkstra (paal), Ingrid van der Wal en Geertje Bijlsma wisten keepster Nicole van der Woude niet te passeren.

Volgens coach Sander Drent waren de rollen nu omgedraaid. Had zijn team tegen Libertas VR1 eerder in het seizoen zeker een puntje verdiend, nu vond hij dat zijn team iets te veel had gekregen.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0